Україна змінює військову стратегію та близька до перелому у війні — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює військову стратегію та близька до перелому у війні — NYT

Україна змінює військову стратегію та близька до перелому у війні — NYT
Джерело:  online.ua

Наносячи глибокі удари в тил ворога, українці виснажують бойовий потенціал Росії, сповільнюють її просування на сході та створюють нові вразливі місця на півдні.

Джерело: The New York Times

Західна зброя допомагає виснажувати росіян

Видання зазначає, що останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї та зуміла, принаймні на даний момент, уповільнити просування Росії.

Маючи все більший арсенал далекобійної західної зброї та за допомогою місцевих партизанів, Україна змогла завдати удару по російським військам глибоко в тилу ворога, порушуючи важливі лінії постачання та, дедалі частіше, вражаючи цілі, які є ключовими для бойового потенціалу Москви.

Нове озброєння також змусило Росію переналаштуватися на полі бою, створивши певний простір для прийняття українцями більш стратегічних рішень.

Одним з ударів по росіянах цього тижня стала серія вибухів на авіабазі на окупованому Кримському півострові, і які, за словами українського чиновника, стали результатом удару, здійсненого спецназом за підтримки місцевих партизанів.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Цей підхід особливо добре підходить для Херсонської області на півдні, де українські військові тижнями брали участь у першому залпі контрнаступу. Зокрема Херсон, який залежить лише від чотирьох мостів через річку Дніпро, вважається більш уразливим, ніж інші окуповані міста.

Стратегія, здається, дає певні результати. Незважаючи на те, що українська армія не здобула значних територіальних здобутків, їй вдалося уповільнити просування Росії по країні, принаймні на даний момент, і зупинити великі втрати, яких Україна зазнала в останні місяці, що призвело до коливань морального духу, - пише видання.

Ідея, за словами українських командувачів, полягає в тому, щоб зробити умови настільки неспроможними, щоб Росія самостійно відійшла через Дніпро перед обличчям очікуваної української контратаки.

Український шлях, як з кожним днем стає все більш очевидним, полягає у нанесенні ударів, які підривають здатність Москви підтримувати сили, які вона розгорнула на фронті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?