Україна зробила неймовірний подарунок до Дня Незалежності Лівану
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна зробила неймовірний подарунок до Дня Незалежності Лівану

Україна зробила неймовірний подарунок до Дня Незалежності Лівану
Джерело:  online.ua

22 листопада Ліван відзначає День Незалежності. Це одне з найбільш визначних свят для ліванців, яке має цікаву історію. Справа в тому, що Ліван до 1943 року перебував під французьким мандатом, з-під якого звільнився завдяки рішучості народу, який домігся відновлення законного уряду країни. З нагоди свята в ліванській столиці Бейруті щорічно проводиться великий військовий парад, а жителі країни запускають в небо тисячі червоних, білих і зелених кульок - вони символізують кров, пролиту в боротьбі за незалежність, чистоту і мир. Цього року через пандемію коронавіруса і останні трагічні події, пов'язані з вибухом в Бейруті, Лівану вперше довелося частково відмовитися від святкових заходів. Але країна приймає привітання своїх партнерів і союзників з усього світу. До привітань Лівану вже приєдналося Посольство України, де підготували для ліванців неймовірний подарунок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу дипвідомства.

"Посольство України в Ліванській Республіці Щиро вітає ліванський народ з національним святом - Днем Незалежності. У ці непрості для Лівану часи висловлюємо солідарність і підтримку ліванському народу і бажаємо країні миру, злагоди і процвітання. З нагоди цієї святкової події Посольство підготувало відео з піснею видатної ліванської співачки Фейруз, чий голос став символом Лівану, у виконанні Посла України в Лівані Ігоря Осташа. Ліванська пісня з українським виконанням і в музичному супроводі групи «Шпилясті кобзарі» стала ще одним символом українсько-ліванської дружби і єдності двох культур", - йдеться в привітанні українського Посольства.

Нагадаємо, Ліван потрапив під французький мандат в 1920 році на підставі угоди, яка була укладена між Великою Британією і Францією. Тоді Велика Британія отримала британський мандат в Межиріччі на території сьогоднішнього Іраку і Палестини. Франція ж тоді отримала контроль над частиною, що залишилася османської Сирії, в тому числі над Ліваном.

Ліванці 23 роки намагалися змиритися зі своєю долею, але в листопаді 1943 року їх терпіння лопнуло. Державний парламент викреслив статті, що посягають на суверенне мирне існування Лівану з боку французів. Франція намагалася відстояти своє право на владу, але в результаті французам довелося відступити під рішучим натиском ліванців, які влаштували в країні масові демонстрації і мітинги. 22 листопада 1943 року ліванська влада нарешті здобула перемогу і відновила свої повноваження.

Раніше ONLINE.UA в спецпроекті для Посольства Лівану в Україні розповідав про страви ліванської кухні, яка підкорила мільйони людей у всьому світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?