Україна зважилася на радикальний крок, щоб покарати Угорщину
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зважилася на радикальний крок, щоб покарати Угорщину

Україна зважилася на радикальний крок, щоб покарати Угорщину
Джерело:  interfax.com.ua

Скандал, який спалахнув після того, як офіційно стало відомо, що влада Угорщини почала втручатися у місцеві вибори в Україні, продовжує набирати обертів. Так, очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що офіційний Київ після останніх подій вирішив діяти жорстко,тому заборонив в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Вже заборонено в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим особам, які в ході цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області. Один з них - це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини", — підкреслив український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що також ініційовано введення заборони на в'їзд в Україну ще кільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

"Наші партнери будуть найближчим часом детально проінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже проінформували про це спостережну місію ОБСЄ", — заявив очільник МЗС України.

На переконання Дмитра Кулеби, у такій ситуації не може бути розбіжностей, і це було конкретне втручання у внутрішні справи нашої країни.

"Не треба все зводити виключно до одного повідомлення в Facebook мого колеги Петера Сійярто. Йдеться про угорську політику в цілому. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України", — наголосив український дипломат.

Варто нагадати про те, що ще 25 жовтня українське дипломатичне відомство поскаржилося на "пряме втручання" Будапешта в український виборчий процес та на неповагу офіційного Будапешту до законодавства нашої країни. Це сталося після того, як очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто публічно закликав українських угорців голосувати за одну з партій, що бере участь у місцевих виборах на Закарпатті – КМКС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти жорстко розкритикували ідею Зеленського щодо виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?