Україна звернулась до уряду США щодо газового ленд-лізу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна звернулась до уряду США щодо газового ленд-лізу

Україна звернулась до уряду США щодо газового ленд-лізу
Джерело:  online.ua

Кабмін України звернеться до США з проханням надати газовий ленд-ліз для стабільного проходження опалювального сезону.

Джерело: Денис Шмигаль

Україна звернеться до США по газовий ленд-ліз

Ухвалили звернення Уряду України до Уряду Сполучених Штатів Америки щодо надання нашій державі «газового ленд-лізу» для стабільного проходження опалювального сезону. Підготовка до найскладнішої зими в нашій історії триває, і в цій підготовці ми шукаємо всі можливі інструменти, аби бути готовими до будь-яких сценаріїв.

Генеральний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, який минулого тижня перебував у Вашингтоні для зустрічей з адміністрацією Байдена, заявив, що Україні потрібно 8 мільярдів доларів фінансування імпорту 6 мільярдів кубометрів газу до зими.

До війни Україна споживала 30 мільярдів кубометрів газу на рік, третина з яких імпортувалася. Близько 90 % українських будинків опалюються газом, і газ є резервним джерелом енергії для багатьох електростанцій країни.

Однією з нових пропозицій, висунутих українськими енергетиками, є забезпечення постачання енергоресурсів за угодою ленд-лізу, згідно з якою Сполучені Штати нададуть Україні 6 мільярдів кубометрів СПГ, що постачатимуться на термінали в Європі — Україна не має LNG-терміналів — перед транспортуванням трубопроводом в Україну.

Київ відплатить Сполученим Штатам за два роки після збільшення внутрішнього видобутку газу.

Інша пропозиція, яку розглядає Україна, полягає в тому, щоб отримати фінансування від US International Development Finance Corp. (DFC), урядового банку розвитку США, щоб допомогти оплачувати газ у короткостроковій перспективі, оскільки глобальні поставки газу зменшуються, а ціни зростають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?