Українська делегація під час візиту у США буде просити про ракети ATACMS — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська делегація під час візиту у США буде просити про ракети ATACMS — ЗМІ

Українська делегація під час візиту у США буде просити про ракети ATACMS — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським під час візиту до Вашингтона збирається просити адміністрацію Джо Байдена надати Україні ракетні системи ATACMS з дальністю 300 км.

Джерело: Politico

Зеленський обговорить з Байденом передачу ATACMS

Особа, знайома з ходом обговорень, повідомила, що під час зустрічі з Байденом і його командою з питань національної безпеки українська делегація виступить з черговими проханнями щодо тактичних ракетних систем великої дальності (ATACMS) і безпілотників Gray Eagle і Reaper.

До цього Білий дім категорично відхилив відправку ATACMS. За словами офіційних осіб надсилання ракет великої дальності до Києва може спровокувати Путіна на використання потенційно ще більш смертоносної зброї всередині України.

Ця нерішучість США, за словами видання, занепокоїла українських посадовців і змусило вищих військових керівників всередині країни шукати допомоги в інших країн поза межами західного альянсу.

Тепер українці побоюються, що не зможуть просунутися на полі бою цієї зими і втратять той імпульс, який набрали після звільнення Херсона.

Для нас стратегія полягає в тому, щоб продовжувати атаку, тому що ми не можемо дозволити собі заморозити лінію фронту. Треба постійно тиснути. Ми досягли межі того, що ми можемо зробити з передовою зброєю, яку США вже надали. На наступному етапі нам потрібна зброя більшої дальності для досягнення [наших] цілей, - сказав Олександр Данилюк, колишній радник з питань національної безпеки України.

Очікується, що розмова про ATACMS буде домінувати на особистій зустрічі між Зеленським, його командою та адміністрацією Байдена.

Зеленський також, ймовірно, скаже Конгресу, що Україні потрібна більш досконала зброя для відбиття російського бомбардування.

ATACMS має радіус дії до 300 кілометрів. Адміністрація Байдена відмовляється надавати ракети Україні, побоюючись, що Україна буде завдавати ударів по Росії.

Наразі Україна отримала від США ракети з максимальною дальністю до 80 км. У серпні у Пентагоні вважали, що Україні не потрібні ATACMS.

Нагадаємо, що 21 грудня президент Володимир Зеленський вперше з 24 лютого здійснює закордонний візит.

Він зустрінеться з Джо Байденом у Вашингтоні, виступить в Конгресі та проведе низку зустрічей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?