Українська делегація розкрила, чого вимагатиме на переговорах ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська делегація розкрила, чого вимагатиме на переговорах ТКГ

Українська делегація розкрила, чого вимагатиме на переговорах ТКГ
Джерело:  online.ua

Українська делегація братиме участь у засіданні Тристоронньої контактної групи у вівторок, 27 квітня, та готується ініціювати обговорення низки питань.

Джерело: Telegram-канал делегації

За оприлюдненими даними, у згаданий день відбудеться відеоконференція робочих груп з питань безпеки, політики, гуманітарного напрямку, економіки. Наступного дня заплановане загальне засідання тристоронньої групи дипломатів.

Згідно з уточненням української делегації, на відеоконференціях обговорюватимуть:

  • питання щодо порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ та суміжні питання;

  • імплементації Мінських угод і підсумків Паризького саміту “нормандської четвірки”;

  • забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню;

  • продовження розробки плану спільних кроків;

  • відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в н.п. Золоте і Щастя;

  • обмін утримуваними особами;

  • повний і безумовний доступ міжнародних організацій до окупованих районів Донеччини та Луганщини;

  • відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

“Наразі продовжуються консультації на рівні політичних радників Н4, мета яких повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики”, - наголосили в делегації.

Переговори України та Росії

Тривалий час переговорний процес, присвячений врегулюванню війни на сході, був заблокований - російська сторона висувала ультиматуми Києву, до виконання яких відмовлялася узгоджувати інші питання. Водночас Кремль намагався змусити українську сторону тримати контакт щодо війни з окупаційним режимом.

Після загострення, яке спровокувала Москва перекиданням тисяч солдатів і зброї до кордону України, переговори на рівні ТКГ поновилися, а голова делегації Леонід Кравчук навіть заявив про ймовірність прориву на дипломатичному полі.

Він звернув увагу перш за все на те, що російська сторона у відповідь на відправлений Києвом документ брали участь у його обговоренні, а не ігнорували, як раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?