Українська спортсменка виборола золото на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська спортсменка виборола золото на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту

Українська спортсменка виборола золото на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту
Джерело:  online.ua

Українська спортсменка із синхронного плавання Марта Федіна виграла вже 4 золоту медаль на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходить у Римі.

Джерело: Трибуна за посиланням на  Facebook-сторінку Національного олімпійського комітету України

Українка стала чотириразовою чемпіонкою Європи-2022 

Зазначається, що у фіналі довільного соло Марті вдалося виконати програму на 94.6333 бали. Результат українки виявився найкращим серед усіх інших суперників та перевершив особистий фінальний результат української синхроністки на чемпіонаті світу.

Для 20-річної Марти Федіної це перше в кар'єрі європейське золото саме в довільному соло. Крім того, ця нагорода стала знаковою для України - це перший тріумф нашої країни в історії в цій дисципліні.

Всього на ЧЄ-2022 в Римі Україна виграла вже п'ять золотих медалей.

Напередодні золото для України вибороли сестри Марина і Владислава Алексіїви своєю перемогою у довільному дуеті.

Марина і Владислава Алексіїви (фото - facebook.com/olympicua)

Отримавши за свій виступ 94.7333 бала, наші русалоньки посіли перше місце в єдиному виді, в якому ще ніколи не лунав гімн України на чемпіонатах Європи.

У той же час змішаний екіпаж українських паравеслувальників Світлани Богуславської та Ярослава Коюди святкував перемогу у фіналі двійок парних на мультиспортивному чемпіонаті Європи, що триває у Німеччині.

Наші спортсмени показали перший результат 8.53,72 у класі PR2 Mix2X і таким чином принесли Україні першу золоту і загалом п'яту медаль у Мюнхені-2022.

Бронзу здобула наша жіноча четвірка парна Катерина Дудченко, Наталія Довгодько, Дарина Верхогляд та Євгенія Довгодько. Український екіпаж показав час 6.53,76, випередивши на 3,56 секунди у напруженій боротьбі за місце на п'єдесталі представниць Швейцарії.

Ще дві медалі поклали до української скарбнички пара-веслувальники: Роман Полянський - клас PR1 M1X;Анна Шеремет – клас PR1 W1x.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?