Українські військові перейшли до розмінування територій перед контрнаступом — The Washington Post
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові перейшли до розмінування територій перед контрнаступом — The Washington Post

Українські військові перейшли до розмінування територій перед контрнаступом — The Washington Post
Джерело:  online.ua

Підрозділи саперів ЗСУ перейшли до розмінування територій для подальшого початку контрнаступу. Зокрема, процес розмінування триває вже кілька тижнів.

Джерело:  The Washington Post

Що відомо про підготовку ЗСУ до початку проведення контрнаступу 

Як і Росія, Україна встановила тисячі мін уздовж своєї лінії фронту. І щоб просунутися на окуповану територію, її військам тепер потрібно пройти через ці лінії, не сповістивши про це росіян, які помітять, якщо заїде важка техніка або пролунають вибухи. Це означає, що сапери повинні виходити в поля і непомітно знімати міни. Вони роблять це вручну. Вночі, - зазначається у матеріалі видання.

За словами командира інженерного підрозділу 1-ї танкової бригади з позивним "Клімат" під час розмови із журналістами видання, процес розмінування територій триває вже кілька тижнів.

Військовий зазначив, що після розмінування певної ділянки території встановлються відповідні знаки, які вказують напрямок у бік позицій злочинної армії РФ.

Також українські сапери для розмінування використовують спеціально модифіковані машини на базі відомого німецького бойового танка Leopard 2 і машини радянської розробки − УР-77 "Метеорит".

За інформацією видання, Україна також отримала від західних партнерів кілька сучасних інженерних танків.

Так, Фінляндія передала танки для розмінування Leopard 2R, які здатні буквально переорати мінні поля.

Зі свого боку полковник Управління інженерних військ ЗСУ Сергій Матвійчук зазначив, що найбільш вдалою для проведення розмінування територій була б машина M1150 на основі M1 Abrams, однак західні партнери не передавали Україні такої техніки.

Він зазначив, що загалом українській армії бракує інженерних танків та інших подібних інструментів

Українські військові розповіли, що російські військові злочинці встановлюють міни за певною схемою: одна лінія протитанкових мін, лінія протипіхотних мін разом з мінами-пастками, а потім ще одна лінія протитанкових мін.

Захисники зазначають, що протитанкові міни можна виявити за допомогою безпілотників, але протипіхотні міни знайти важче.

Матвійчук підкреслив, що злочинна армія РФ також створила масивну систему інженерних загороджень, які можуть серйозно перешкоджати мобільності українських бронетанкових груп.

За інформацією видання, українцям доведеться пробити ці укріплення, щоб відвоювати територію і витіснити росіян.

Однак для цього необхідна спеціальна підготовка і обладнання, а також успішні дії розвідки з пошуку слабких місць ворога.

Крім того, наголошується, що наступ буде важчим, ніж звільнення українських територій минулої осені, бо росіяни вчаться на своїх помилках і теж краще готуються.

Автори матеріалу підкреслюють, що саме з цих причин ймовірно український контрнаступ ще досі не розпочався.

Що відомо про проблеми в обороні армії РФ 

За інформацією аналітиків з розвідки Міноборони Великої Британії, командування злочинної армії РФ перекидає у Бахмут підрозділи ВДВ на заміну найманцям терористичної ПВК "Вагнера", що зробить оборону росіян на цьому напрямку менш гнучкою.

ВДВ сильно деградувала в порівнянні зі своїм "елітним" статусом до вторгнення. Проте російські командири, ймовірно, намагалися зберегти деякі з цих все ще відносно боєздатних підрозділів в якості вільного резерву, - наголошують представники розвідки Міноборони Великої Британії.

Зараз Росія перекидає на Бахмутський напрямок частини 76-ї і 106-ї дивізій і двох додаткових окремих бригад "ВДВ". Вони повинні утримувати місто після відходу найманців "Групи Вагнера".

Британська розвідка зазначає, що, задіявши в такій ролі десантників, російське командування зробить всю армію менш гнучкою в реагуванні на оперативні виклики.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?