Український борщ потрапив в ТОП-5 рейтингу найсмачніших супів світу
Категорія
Культура
Дата публікації

Український борщ потрапив в ТОП-5 рейтингу найсмачніших супів світу

Український борщ потрапив в ТОП-5 рейтингу найсмачніших супів світу
Джерело:  online.ua

Борщ, який є одним з головних символів української кухні, визнаний одним із найсмачніших супів світу. Експерти американського видання CNN включили його в ТОП-5 рейтингу найкращих супів, в якому укранських борщ зайняв 3-е місце. Повний список найсмачніших супів світу налічує 20 позицій. Перше місце в рейтингу зайняла нігерійська банга, а на другому місці в'єтнамський фо. До речі, російські перші страви, такі як щі чи окрошка, в рейтинг не потрапили, передає ONLINE.UA.

"Шматочок ніжного буряка, плаваючий в яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні і в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, - це все що завгодно, але не просто буряковий суп", - описали автори рейтингу українську страву.

Вони підкреслили, що іноді український борщ помилково відносять до російської кухні, і нагадали, що зараз українські кухарі проводять кампанію по внесенню борщу до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Згідно з рейтингом CNN, в рейтинг найкращих і найсмачніших перших страв увійшли:

  1. Банга - Нігерія;

  2. Фо - В'єтнам;

  3. Борщ - Україна;

  4. Буйабес - Франція;

  5. Кальдо-верде - Португалія;

  6. Чорба фрік - Алжир;

  7. Чупе де камаронес - Перу;

  8. Гаспачо - Іспанія;

  9. Арахісовий суп - Західна Африка;

  10. Гамбо - США;

  11. Харіра - Марокко;

  12. Харчо - Грузія;

  13. Ланьчжоуський суп з яловичиною та локшиною - Китай;

  14. Мохінга - М'янма;

  15. Менудо - Мексика;

  16. Мокека-де-камарау- Бразилія;

  17. Сото аям - Індонезія;

  18. Том ям - Таїланд;

  19. Рамен - Японія;

  20. Йогуртовий суп Yayla çorbasi- Туреччина.

Нагадаємо, в кінці минулого року найвідоміший ресторанний гід світу Michelin оголосив, що починає видавати гід по ресторанах Москви. Автори путівника відзначили, що там пропонують "емблематичне для Росії блюдо" - борщ. У прес-релізі компанії вказали, що інспектори Michelin "були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії і відданістю її кухарів автентичної кухні, створеної на місцевих продуктах". На скандал з борщем звернули увагу в посольстві України у Франції. Українські дипломати пояснили співробітникам компанії, що борщ - це українська страва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Michelin вибачився перед українцями за "російський" борщ, пообіцявши називати борщ в Росії "варіаціями".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?