Український фільм про Донбас отримав ще одну престижну кінопремію
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм про Донбас отримав ще одну престижну кінопремію

Український фільм про Донбас отримав ще одну престижну кінопремію
Джерело:  online.ua

Документальний фільм української режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" отримав ще одну престижну кінонагороду. На цей раз українську картину відзначили премією Міжнародної асоціації документалістів. Нагороду фільм отримав в номінації "Краща операторська робота". Важливо відзначити, що фільмом вже зацікавилися в Кіноакадемії і у нього є всі шанси боротися за Оскар у 2021 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт премії.

"Фантастична новина: IDA Awards відзначили The Earth Is Blue As an Orange / Земля блакитна, ніби апельсин нагородою "за кращу операторську роботу". International Documentary Association - це найбільша організація для документалістів в світі, що базується в Лос-Анджелесі. Нагороди цієї асоціації є , ймовірно, найпрестижнішим в світі документалістики. Я щиро вітаю нашого дорогого оператора Славу Цвєткова і всю команду фільму з цією дуууже важливою і крутою нагородою! До речі, це 20-нагорода для нашого фільму. Непоганий був рік 2020, принаймні для цієї стрічки ", - прокоментувала нову нагороду режисер Ірина Цілик.

Як відомо, фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" розповідає історію сім'ї, яка живе в "червоній зоні" Донбасу, де військові дії тривають з 2014 року. Головними героями стрічки є Анна і її четверо дітей, яким щодня доводиться долати серйозні проблеми, але, незважаючи на всі труднощі, ця сім'я залишається дуже дружною і життєрадісною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська режисерка Ірина Цілик стала тріумфатором найпрестижнішого американського кінофестивалю Sundance. Її документальний фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" про життя на Донбасі переміг в категорії "Краща режисура".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?