Український фільм про Донбас переміг на престижному міжнародному кінофестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм про Донбас переміг на престижному міжнародному кінофестивалі

Український фільм про Донбас переміг на престижному міжнародному кінофестивалі
Джерело:  online.ua

Документальний фільм української режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" про війну на Донбасі отримав на престижному Міжнародному кінофестивалі в Сіетлі (SIFF) Гран-Прі Журі. Це 24-а нагорода картини.

Джерело: пресслужба Української кіноакадемії

У 2021 році на кінофестивалі, який проходив в Сіетлі з 8 по 18 квітня, взяли участь 92 повнометражні та 126 короткометражні картини. Але український фільм оцінили особливою нагородою серед десятків конкурентних стрічок.

"Сіетл наш!" Земля блакитна, ніби апельсин "отримала Гранд Журі Приз в категорії документального кіно кінофестивалю в Сіетлі. Це наша 24-а нагорода, ми щасливі", - прокоментувала режисерка фільму Ірина Цілик черговий успіх своєї стрічки.

Земля блакитна, ніби апельсин - про що фільм

Фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" розповідає історію сім'ї, яка живе в "червоній зоні" Донбасу, де військові дії тривають з 2014 року. Головні герої стрічки - Анна і її четверо дітей, яким щодня доводиться долати серйозні проблеми, але, незважаючи на всі труднощі, ця сім'я залишається дуже дружною і життєрадісною. Мама і діти не забувають про свої захоплення та навіть знімають самостійно фільми про своє життя під час війни.

Світова прем'єра документального фільму про Донбас відбулася на кінофестивалі "Санденс". Там картина була відзначена премією за кращу режисуру в категорії світового документального кіно. З тих пір фільм отримав вже більше двох десятків нагород на міжнародних кінофестивалях. Також картина увійшла в список повнометражних фільмів, допущених до розгляду на 93-й "Оскар".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?