Український фільм "Як там Катя?" отримав дві нагороди на престижному міжнародному кінофестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Як там Катя?" отримав дві нагороди на престижному міжнародному кінофестивалі

Український фільм "Як там Катя?" отримав дві нагороди на престижному міжнародному кінофестивалі
Джерело:  online.ua

Український фільм "Як там Катя?" виборов дві нагороди на престижному Міжнародному кінофестивалі у Локарно у Швейцарії.

Джерело: Фейсбук-сторінка ДержКіно України

Український фільм "Як там Катя?" здобув престижну кінопремію

Пресслужб ДержКіно України звертає увагу на те, що стрічка української режисерки Крістіни Тинькевич здобула спеціальний приз від журі Ciné+, а виконавицю головної ролі Анастасію Карпенко визнали найкращою акторкою.

У центрі сюжету фільму історія про лікарку швидкої допомоги Анну, яка шукає справедливості в недосконалому світі.

Коли в моїй країні почалася війна і вибила землю з-під ніг у всіх українців, важко думати про щось окрім цього. Нагорода показала, що віра – це найголовніше, що допомагає нам рухатись вперед. Це перемога не лише моя чи режисера. Це перемога всього нашого українського народу, - наголосила акторка Анастасія Карпенко.

Не можна не згадати про те, що для режисерки Крістіни Тинькевич це – дебютний фільм.

Коли ми їхали на фестиваль представляти фільм, я не сподівалася на нагороди. Адже показати фільм на такому фестивалі, як в Локарно, – це вже нагорода. Але приз – це визнання того, що наша робота над створення стрічки була не дарма. І яневимовно рада за Настю, яка отримала головну акторську нагороду", – виступила з коментарме режисерка Крістіна Тинькевич.

Як уже згадувалося раніше, Міжнародний кінофестиваль в Локарно – один з найдавніших та найпрестижніших кінооглядів світу, який започаткували у 1946 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?