Українці з країн Європи екстрено звернулися до генсека НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці з країн Європи екстрено звернулися до генсека НАТО

Українці з країн Європи екстрено звернулися до генсека НАТО
Джерело:  online.ua

Європейський конгрес українців напередодні саміту НАТО закликав генсека Альянсу Єнса Столтенберга нарешті прискорити надання Україні Плану дій щодо членства. Окрім того, організація нагадала про рішення на Бухарестському саміті у 2008 році.

Джерело:  лист  ЄКУ до генсека НАТО

Українці з країн Європи написали генсеку НАТО

"ЄКУ закликає Вас та усіх країн-членів рішуче підтвердити рішення НАТО, ухвалені на Бухарестському саміті, а саме політику "відкритих дверей" щодо членства у НАТО України та Грузії, та нагадує про п. 23 декларації саміту, яка надає міністрам закордонних справ країн-членів повноваження вирішувати щодо надання плану дій щодо членства Україні та Грузії. Закликаємо вас прискорити надання Україні ПДЧ під час міністерської зустрічі Північноатлантичної ради у грудні 2021 року", - наголосили українці Європи у своєму зверненні.

Окрім того, ЄКУ звернув увагу на те, що протягом останніх місяців міжнародна спільнота могла бачити масштабне збільшення військ РФ біля кордонів з Україною та в окупованому Криму.

"Щоб протидіяти зростаючій російській загрозі, Європейський конгрес украцїнців долучається до країн Бухарестської дев’ятки і закликає до ширшої присутності Альянсу у Східній Європі та більшої безпеки у Чорноморському регіоні. Чіткий месед на підтримку ПДЧ для України допоможе стримати подальшу агресію з боку Росії", - йдеться в листі до Єнса Столтенберга.

Що важливо розуміти, цей лист був написаний після того, як 7 червня заступник генсека НАТО повідомив що саміт Альянсу у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, однак поки не готовий надати ПДЧ.

Варто також нагадати, що Європейський конгрес українців був заснований у Британії у 1949 році і позиціонує себе як міжнародна координаційна організація, що представляє інтереси українців у Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?