Українців попереджають про поширення хакерами РФ вірусів через торенти
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців попереджають про поширення хакерами РФ вірусів через торенти

Українців попереджають про поширення хакерами РФ вірусів через торенти
Джерело:  online.ua

У Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації попередили українців, що російські хакери встановлюють заражене вірусом Troяn ISO та установчі файли на безкоштовних торент-трекерах та згодом отримують доступ до комп'ютерів.

Джерело: сайт  Держслужби

Як російські хакери можуть отримувати доступ до комп'ютерів українців 

Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій компʼютер, хакери дістають доступ до його вмісту і можуть протягом тривалого часу залишатися непомітними. У багатьох пострадянських країнах системні адміністратори й досі використовують неліцензійне програмне забезпечення (в тому числі операційні системи) в установах і компаніях різних форм власності, що розповсюджується за допомогою торент-трекерів. Встановлюючи зламане ПЗ із торентів, вони фактично надають доступ російським спецслужбам до вмісту робочих машин, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особливо небезпечним є використання неліцензійної операційної системи, адже у такому разі хакери можуть отримати повний доступ до комп'ютера.

Пересічні українські користувачі також перебувають у зоні ризику, встановлюючи неліцензійне програмне забезпечення з неофіційних джерел, торентів зокрема, - зазначають у Службі.

Що відомо про активізацію російських хакерів 

Росіяни значно активізували розповсюдження шкідливого програмного забезпечення серед українців з початком повномасштабного вторгнення.
Зокрема, зловмисники можуть розсилати через месенджери чи електронну пошту файли з різних соціально важливих тем, завантаження й відкриття який призведе до зараження пристрою.

А наприклад у січні Служба безпеки України попередила громадян про нову кібернебезпеку з боку російських хакерів.
Хакери намагалися через мережу Wi-Fi дистанційно під'єднатися до систем відеоспостереження за територією житлових комплексів, прилеглими автомобільними дорогами тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?