Урсула фон дер Ляєн назвала головний ефект обмеження цін на російську нафту
Категорія
Україна
Дата публікації

Урсула фон дер Ляєн назвала головний ефект обмеження цін на російську нафту

Урсула фон дер Ляєн назвала головний ефект обмеження цін на російську нафту
Джерело:  online.ua

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала домовленість послів Євросоюзу про встановлення граничної ціни на російську нафту, що перевозиться морським шляхом. Окрім того, політикиня описала головний ефект цього рішення для країни-агресорки.

Джерело: Твіттер-сторінка Урсули фон дер Ляєн

Обмеження цін на нафту з РФ суттєво уріже її доходи 

Сьогодні Європейський Союз, G7 та інші глобальні партнери погодилися запровадити глобальне обмеження ціни на нафту, що перевозиться з Росії морським шляхом, – наголосила глава ЄК, звернувши увагу на те, що це рішення має на меті реалізацію трьох цілей.

За словами фон дер Ляєн, насамперед воно посилює вплив санкцій на російську економіку.

Окрім того, що найважливіше, зможе суттєвл зменшити доходи країни-агресорки.

Ба більше, рішення офіційного Брюсселю зможе стабілізувати глобальні ціни на енергетику, адже дозволяє торговельні, брокерські й транспортні операції з певною кількістю російської морської нафти для операторів із ЄС щодо третіх країн за умови, що вона продається за ціною, нижчою від граничної.

Як стверджує очільниця Європейської комісії, гранична ціна на морську нафту з Росії "прямо сприятиме країнам зі слаборозвиненою економікою і країнам, що розвиваються, а також буде змінюватися з часом, аби ми могли реагувати на становище на ринку".

Нагадаємо, 2 грудня дипломати ЄС офіційно домовилися встановити граничну ціну на російську нафту, яка транспортується морем, на рівні 60 доларів за барель, із коригуванням ціни щодвамісяці так, аби ціна була на 5% нижча за ринкову.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?