Уряд Словаччини опинився на межі краху через російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Словаччини опинився на межі краху через російську вакцину

Уряд Словаччини опинився на межі краху через російську вакцину
Джерело:  online.ua

В Словаччині розгорілася справжня політична криза після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини "Спутник V". Згідно з останніми даними, очільниця партії Za Ludí (За народ) Вероніка Ремішова публічно жорстко розкритикувала присутність прем'єр-міністра Ігоря Матовича в аеропорту і пресконференцією з приводу доставки російських вакцин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Euractiv.

"Не тільки я, але і деякі члени нашої партії відчувають відразу і розчарування", - наголосила Ремішова, звернувши увагу на те, що це "абсолютно недоречно і негідно".

Політикиня вважає, що партії "необхідно обговорити" ситуацію в коаліції та "прийняти принципове рішення", піти або залишитися в уряді. Що важливо розуміти, Ремішова дуже багато разів звинувачувала Матовича в поганому управлінні пандемією і відкрито вимагала відставки глави МОЗ країни Марека Крайчі. Варто звернути увагу на те, що у Словаччині протягом останніх тижнів зафіксували найвищий у світі рівень смертності від коронавірусу на душу населення.

Також рішення щодо закупки російської вакцини розкритикував міністр економіки і голова Партії свободи і солідарності (SaS) Річард Сулік. Він пригрозив ймовірним виходом з коаліції.

"Всі можливості прямо зараз на столі", - попередив своїх колег чиновник.

За словами політологів, якщо партії SaS та "За народ" вийдуть з коаліції, уряд Матович втратить більшість в словацькому парламенті, що, швидше за все, спровокує дострокові вибори.

Прем'єр з критикою його рішення не погодився, заявивши, що не вважає рішення зустріти російську вакцину проблемою.

"Я зробив це, тому що відчував так, і я не думаю, що перейшов межу", - щаявив Матович, наголосивши, що у партій немає причин виходити з коаліції.

Як відомо, 1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю 2 мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". До цього на зукупку скандальної вакцини погодилися лише Угорщина.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA,  ЄС озвучив термінове попередження щодо російської вакцини Спутник-V.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?