Уряд визначив пріоритети відновлення електропостачання у регіонах
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд визначив пріоритети відновлення електропостачання у регіонах

Уряд визначив пріоритети відновлення електропостачання у регіонах
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, про визначення конкретних пріоритетів у процесі відновлення електропостачання в регіонах.

Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Що відомо про ситуацію із відновленням електропостачання в Україні 

Шмигаль, зокрема, наголосив, що протягом зими українцям доведеться жити в умовах обмеженного електропостачання.

Шмигаль доручив міністру енергетики розробити та подати на розгляд Кабміну чіткі пріоритети включення електропостачання.

  • Перший пріоритет - це критична інфраструктура, зокрема об’єкти водо-, теплопостачання та лікарні.

  • Другий пріоритет - це об’єкти військово-промислового комплексу, що працюють на оборону країни. Принцип "все для фронту" залишається абсолютно незмінним.

  • Третій пріоритет - це бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти, як хлібопекарні та молокозаводи.

  • Четвертий пріоритет - житловий сектор.

Голова уряду зазначив, що після включення цих чотирьох груп електроенергія має постачатись на інші об’єкти. Він вважає це справедливим підходом, який дозволить Україні вистояти взимку.

Між тим керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що з 10 жовтня окупаційна армія РФ випустила по об'єктах енергетичної інфраструктури України понад 1 тис важких ракет та також завдала велику кількість ударів за допомогою БПЛА.

Голова "Укренерго" підкреслив, що після останньої масованої ракетної атаки енергосистема України ввійшла у стабільний режим функціонування більш швидко, система не була розбалансована і працює як єдина цілісна інтегрована енергосистема, яка з'єднана з нашими сусідами - Молдовою та Європейською енергосистемою.

Понад 1000 важких ракет і дронів було випущено по об’єктах енергетичної інфраструктури України з 10 жовтня. Ми пережили 8 великих хвиль і понад 10 менших ударів, передусім завдяки нашим героїчним Збройним силам. В деяких регіонах, в яких об’єкти зазнали ушкоджень, без перерви триває відновлення, - зазначив Кудрицький.

За його словами, відновлювальні роботи ведуться переважно на магістральних підстанціях та електростанціях, якими оперують як приватні, так і державні комунальні підприємства.

Усюди, де це можливо, йде відновлення як здатності генерації виробляти електроенергію, так і здатності мережі надійно передавати її на велику відстань, - підкреслив керівник НЕК "Укренерго".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?