Уряд заборонив чиновникам подорожувати за кордон без поважної причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд заборонив чиновникам подорожувати за кордон без поважної причини

Уряд заборонив чиновникам подорожувати за кордон без поважної причини
Джерело:  online.ua

Кабмін України схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

Джерело: премʼєр Денис Шмигаль

Кабмін ухвалив заборону на виїзд чиновникам за кордон

Тепер народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження.

Виїхати за кордон дозволяється для переговорів, лікування, догляду за неповнолітніми дітьми, проте не на відпочинок.

На жаль, є ті, хто навіть під час війни не зрозумів цих базових речей. Тому було рішення РНБО, був відповідний указ Президента України і тепер є відповідна постанова Кабінету Міністрів, - написав Шмигаль.

23 січня РНБО ухвалила рішення за яким українським посадовцям можна виїжджати за межі України виключно у службові відрядження. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Держслужбовцям заборонено виїжджати за кордон з інших причин. Це рішення стосується нардепів, суддів, прокурорів, голів ОДА та ще низки посадовців.

Кабміну було доручено розробити порядок перетину кордону для посадовців лише на підставі реальних службових відряджень.

Нагадаємо, що 26 січня посольство України в Таїланді заявило, що у готелі Novotel у Бангкоку пройде зустріч з народним депутатом Миколою Тищенком. Метою зустрічі нібито було "обговорення питань покращення взаємодії" з українською громадою.

Після цього Тищенка виключили з партії та фракції Слуга народу і звільнили з посади заступника глави фракції у парламенті України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?