Усі чотири АЕС України знову мають доступ до української мережі — МАГАТЕ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Усі чотири АЕС України знову мають доступ до української мережі — МАГАТЕ

Усі чотири АЕС України знову мають доступ до української мережі — МАГАТЕ
Джерело:  online.ua

Усі чотири діючі українські атомні електростанції знову мають доступ до національної енергомережі після повної втрати зовнішнього електропостачання 23 листопада після ракетної атаки РФ.

Джерело: МАГАТЕ

АЕС України під’єднали до мережі

Група експертів МАГАТЕ, яка присутня на Запорізькій атомній електростанції, повідомила ще вчора, що зовнішнє підключення об'єкта було відновлено через день після його відключення.

ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, перебуває в режимі зупинки, але все ще потребує електроенергії для забезпечення основних функцій безпеки та безпеки.

Також Україна підтвердила МАГАТЕ, що три інші АЕС – Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька – були повторно підключені до мережі та працюють для виробництва електроенергії для потреб країни. Також було відновлено електроенергію на території Чорнобильської АЕС.

Окремо генеральний директор Гроссі повідомив, що МАГАТЕ завершило тижневу місію експертів з питань ядерної безпеки до Чорнобиля, включаючи Зону відчуження.

Місія допоможе прокласти шлях до модернізації та вдосконалення систем ядерної безпеки на станції. Експерти МАГАТЕ також краще зрозуміли потреби станції в безпеці та надали поради та вказівки щодо радіаційного моніторингу.

Раніше цього місяця МАГАТЕ оголосило, що незабаром на прохання України відправить такі місії також до Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької станцій.

Місія на південь України відбудеться наступного тижня, повідомив гендиректор Гроссі.

Нагадаємо, що 1 вересня МАГАТЕ встановило постійну присутність на ЗАЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?