Усі області перевищують норми за випадками коронавірусу: статистика МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Усі області перевищують норми за випадками коронавірусу: статистика МОЗ

Усі області перевищують норми за випадками коронавірусу: статистика МОЗ
Джерело:  online.ua

Офіційні показники захворюваності на коронавірус COVID-19 по Україні перевищують норми Міністерства охорони здоров’я. У деяких регіонах це перевищення сягає багаторазового. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статистику МОЗ.

За офіційними деталями, норма встановлена на рівні 40 хворих на 100 тисяч населення.
Станом на середину січня найбільш загострена ситуація з коронавірусом у Запорізькій області (363,3 на 100 тисяч), Миколаївській області (353,4 на 100 тисяч), а також у Черкаській області (300,1).

Найбільш позитивні показники демонструють Кіровоградська область (81,9 на 100 тисяч), Херсонська область (125,3 на 100 тисяч), Вінницька область (135,6 на 100 тисяч).

По всій Україні МОЗ зареєструвало скорочення заповненості ліжок у лікарнях, які приймають осіб з діагнозом COVID-19. Станом на 21 січня в цілому були зайняті 28,5% ліжок з 66 302. Безпосередньо у Києві зайняті 31,2% ліжок.

Нагадаємо, по всій Україні з 8 до 24 січня встановили посилений режим карантину, який звуть локдауном. Він передбачає закриття розважальних та культурних закладів, а гастрономічні зобов’язує працювати лише за доставкою чи на винос. Також закриті усі магазини, які не поширюють товари першої необхідності.

Таким чином в уряді намагалися скоротити переміщення громадян України без суттєвих причин.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я оголосили про фактичне “збиття” нової хвилі захворюваності на коронавірус COVID-19 завдяки посиленому карантину. Голова відомства Максим Степанов звернув увагу на зменшення нових діагнозів. За його словами, результативними виявилися карантин вихідного дня та січневий локдаун разом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?