Генконсульство РФ привітало українців з Днем захисників і захисниць
Категорія
Україна
Дата публікації

Генконсульство РФ привітало українців з Днем захисників і захисниць

Генконсульство РФ привітало українців з Днем захисників і захисниць
Джерело:  online.ua

На офіційній сторінці в соцмережі Instagram Генерального консульства РФ в Харкові з'явилося привітання українців з Днем захисників і захисниць України. В двох постах засуджується політика Росії щодо України, окупація Криму та частини Донбасу, а також опубліковано список нібито російських розвідників. 

Джерело: Instagram, сайт генконсульства.

"Співробітники Генерального консульства Російської Федерації в місті Харкові щиро, від усього серця, вітають український народ з Днем захисників і захисниць України! Бажаємо вам богатирського здоров'я, бездоганної витримки, тепла, радості, мирного неба над головою.

Перебуваючи на священній українській землі, ми усвідомлюємо ницість політики Російської Федерації. Ми захоплюємося українськими хлопцями та дівчатами, які захищають кожну п'ядь своєї землі. Сподіваємося, що зі смертю диктатора Росія відмовиться від агресивних, загарбницьких дій в Україні", - йдеться в дописі.

Скріншот посту в Instagram.

На сторінці також опублікований список імен "Співробітників спецпідрозділу СВР РФ "Заслін", "Співробітників МЗС РФ", "Співробітників ГУ ГШ ЗС РФ", "Адміністративно-технічного персоналу", "Співробітників з числа громадян України (колабораціоністів)", "агентів ФСБ на території м.Харкова, з ганьбою вигнаних з лав українських спецслужб".

Скріншот посту в Instagram.

Також було розміщено кілька фотографій зі співробітниками консульства, на яких зазначені їхні імена і прізвища.

Привітання розмістили хакери

В Генеральному консульстві РФ у Харкові вже відреагували на скандальний інцидент. Представники дипустанови заявили, що їхні акаунти Інстаграм та Фейсбук були зламані. Про це йдеться у заяві на офіційному сайті консульства.

"Генеральне консульство Росії у Харкові повідомляє, що 14.10.2021 р. невідомими структурами або особами були зламані акаунти Інстаграм та Фейсбук російської закордонустанови. Просимо вважати розміщену на них інформацію з 10:00 14.10.2021 такою, що не відповідає дійсності", — пояснили в генконсульстві.

Наразі росіяни працюють над відновленням акаунтів. Дописи в Instagram із привітанням українців з святом та засудженням агресії Росії щодо України вже видалені.

Читайте також:

  • Сьогодні в Україні святкують День захисників і захисниць – привітання з соцмереж.

  • Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим.

  • Нуланд дала оцінку переговорам щодо України в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?