В Енергоатомі заявили про ознаки підготовки армії РФ до втечі з території ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

В Енергоатомі заявили про ознаки підготовки армії РФ до втечі з території ЗАЕС

В Енергоатомі заявили про ознаки підготовки армії РФ до втечі з території ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін зазначив, що наразі вже ознаки підготовки окупаційної армії РФ до втечі з території Запорізької АЕС.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на захопленій армією РФ ЗАЕС 

За словами Котіна, представники "Енергоатому" протягом останніх тижнів фіксують ознаки підготовки до відступу окупаційної армії РФ з території Запорізької АЕС.

Так, в російських ЗМІ почала з'являтися велика кількість публікацій про те, що Запорізьку АЕС можна залишити та про те, що її потрібно передати під контроль МАГАТЕ.

Таке враження, що вони збирають валізи і крадусь все, що можуть знайти, - зазначив голова "Енергоатому".

Проте наразі зарано говорити про те, що військові їдуть з ЗАЕС, але вони готуються до цього.

За словами речника Командування Повітряних сил ЗСУ, під час масованих ракетних атак армії РФ по Україні дуже успішно зарекомендував себе німецький комплекс ППО IRIS-T, однак українським військовим терміново необхідні додаткові боєприпаси до нього.

Найбільше хотілося б мати достатню кількість боєприпасів до IRIS-T. Це дійсно відмінний комплекс, фактично нове покоління ЗРК. Цього озброєння потрібно ще більше, тому що воно покликане замінити ті наші старі комплекси, - підкреслив Ігнат.

Безпосередньо про нестачу боєприпасів до ППО Ігнат говорити не став. Спікер послався на інформаційну безпеку у військових умовах.

Мабуть, якщо є стурбованість, якщо Захід постачає нас засобами протиповітряної оборони, значить вона буде посилюватися і дефіцит буде перекриватися, - зазначив речник ПС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?