В ЄС аргументували рішення щодо санкцій проти Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС аргументували рішення щодо санкцій проти Януковича

В ЄС аргументували рішення щодо санкцій проти Януковича
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель виступив із заявою на тлі рішення суду Євросоюзу щодо скасування традиційної пролонгації санкцій проти президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра.

Джерело: Радіо Свобода

Європейська влада розцінює рішення як таке, що зумовили юридичні вимоги у конкретному випадку. Політика санкцій залишатиметься інструментом блоку надалі.

Йдеться перш за все про скасування постанови щодо введення санкцій, яку ухвалили 2019 року. Проти членів родини політиків-корупціонерів будуть натомість чинними обмеження, які відновили у березні 2021 року.

“Ми взяли до відома сьогоднішнє рішення суду ЄС загальної юрисдикції від 9 червня 2021 року про скасування рішення про повторне включення Віктора і Олександра Януковичів в 2019 році під український режим санкцій за незаконне привласнення коштів. Рада ЄС уважно аналізує вердикти і їхні наслідки”, - цитує видання речника верховного представника ЄС Жозепа Борреля Петера Стано

Питання стосовно санкційного тиску на Януковича чи його сина буде під розглядом, а для цього процесу необхідний консенсус.

Санкції проти Януковича

Уперше обмеження на міжнародному рівні колишній президент України та представники його родини чи політичного оточення зазнали ще на початку весни 2014 року.

Безпосередньо Віктор та Олександр Януковичі опинилися під жорстким тиском країн Євросоюзу за розкрадання державних коштів, з приводу якого в Україні відкрили кримінальне провадження.

У березні 2021 року в ЄС продовжили санкції проти Януковича за протизаконне розкрадання українських державних коштів і зловживання владою, що призвело до присвоєння грошей.

На сьогоднішній день під санкціями ЄС залишаються: Віктор і Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор і Артем Пшонка, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко. Санкції щодо них діють до 6 березня 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?