В ЄС допустили додаткові санкції проти режиму Путіна в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС допустили додаткові санкції проти режиму Путіна в Росії

В ЄС допустили додаткові санкції проти режиму Путіна в Росії
Джерело:  online.ua

Європейські країни жорстко відреагували на епізод із замахом на російського опозиціонера Олексія Навального. Пізніше, коли відомого в РФ та за її межами політика заарештували та ув’язнили, прив’язавши це до старої кримінальної справи з умовним покаранням, у Брюсселі заговорили про санкції. З такою позицією щодо Навального та Кремля погодилися за океаном — в уряді Сполучених Штатів. Після затвердження санкційного рішення у вівторок, 2 березня, в ЄС допустили введення додаткових рестрикцій проти офіційної Москви. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

За словами міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, восени Росія проводитиме масштабні парламентські вибори. Нові санкції можуть стати відповіддю на потенційні репресії проти опозиціонерів у процесі виборчих перегонів перед голосуванням.

Дипломат після зустрічі з литовським президентом Ґітанасом Науседою наголосив, що у такій ситуації “дискусія продовжиться, з'являться нові прізвища”.

“Очевидно, що цей список буде розширюватися, але я підозрюю, що також будуть шукати географічну рівномірність. Інакше кажучи, щоб прізвища пропонували внести в список не тільки представники Балтійських країн, наприклад, як це сталося в останній раз, але очевидно, і Південні держави, і інші держави також повинні мати власну думку про те, хто в цьому списку повинен виявитися”, - пояснив Ландсбергіс.

Міністр зауважив, нові санкції Євросоюзу проти силового та правоохоронного блоку Кремля стали першим випадком використання нового механізму, який передбачує потужну реакцію на порушення прав людини.

Нагадаємо, Навального ув’язнили на 3,5 роди реального терміну, оскільки він буцімто порушив правила умовного покарання з цієї ж справи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз та Сполучені Штати від самого початку нещодавньої “епопеї” режиму Володимира Путіна та опозиціонера Олексія Навального звинувачували Кремль у політичній розправі та репресіях. Таким же самим чином вони відреагували на арешт і ув’язнення політика після його повернення до Москви з Німеччини, де той відновлювався після резонансного замаху. Вже у вівторок, 2 березня, влада Євросоюзу разом з американським урядом ввели санкції проти оточення Путіна, підозрюваного за стеженням та вироком Навальному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?