В ЄС озвучили позицію щодо України та Східного партнерства
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС озвучили позицію щодо України та Східного партнерства

В ЄС озвучили позицію щодо України та Східного партнерства
Джерело:  online.ua

Співпраця з Україною та державами Східного партнерства в цілому - це пріоритет для Євросоюзу у питанні підтримки, стверджує високий представник співдружності з зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель.

Джерело: Інтерфакс-Україна

З такою заявою дипломат виступив за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ трьох держав - України, Грузії, Молдови. Вони відвідали Брюссель як Асоційоване тріо вперше.

“Вам дуже добре відомо, що Європейський Союз надає величезного значення своїм відносинам зі східними партнерами, і ми вважаємо цей регіон пріоритетним для нашої підтримки та прихильності. І я впевнений, що сьогодні Рада Європи підтвердить цю важливість і нашу прихильність”, - наголосив Боррель.

Він додав, що європейській стороні варто пишатися тим, наскільки східні партнери бажають поглибити співпрацю з нею чи навіть провести повноцінну євроінтеграцію.

“Занадто часто в Європейському Союзі ми приймаємо як належне те, що нам вдалося створити: зону процвітання, безпеки і можливостей для всіх. Наш Союз не ідеальний, але те, що це членство розглядається як стратегічна мета для багатьох країн, - це великий комплімент”, - пояснив дипломат.

Він також особливо відзначив тісну комунікацію, в якій знаходяться наразі офіційні Київ, Тбілісі та Кишинів. Водночас окрім участі у Східному партнерстві держави володіють персональними угодами про співпрацю з Брюсселем, які посилюють торгову взаємодію.

Утім, згадав Боррель і роботу, яку необхідно провести кожній країні для посилення інтеграційних процесів.

“Ви знаєте, що в кожній із ваших країн є ключові сфери реформ, які потребують швидких, ґрунтовних і правдивих поліпшень. Ми зможемо наблизити законодавство, поглибити співпрацю і просунутися в спільній роботі тільки в тому разі, якщо ці реформи будуть повністю прийняті і втілені в життя”, - нагадав представник ЄС,

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?