В ЄС озвучили свій план після публікації Pandora Papers
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС озвучили свій план після публікації Pandora Papers

В ЄС озвучили свій план після публікації Pandora Papers
Джерело:  online.ua

4 жовтня Європейська комісія відреагувала на резонансні викриття Pandora Papers, які стосуються низки світових лідерів. В ЄС відмовилися коментувати конкретні випадки, однак зразу ж виступили за прозорість питань оподаткування та міжнародну боротьбу з ухилянням від податків у зв’язку з оприлюдненим розслідуванням.

Джерело: сайт Єврокомісії

Єврокомісія виступає за збільшення прозорості оподаткування

“Ми бачили повідомлення у ЗМІ щодо розслідування Pandora Papers. Єврокомісія є дуже проактивною у справі боротьби з ухилянням від сплати податків. Вона має амбітний порядок денний зі збільшення прозорості оподаткування і боротьби з ухилянням від сплати податків“, – заявив 4 жовтня один із представників Європейської комісії.

Офіційний Брюссель також звернув увагу на те, що Євросоюз дуже багато зробив в цій сфері, однак зупинятися на досягнутому не збирається.

Що важливо розуміти, представники ЄК не захотіли коментувати конкретні випадки, про які йдеться в розслідуванні, зокрема про прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша.

Що важливо знати про Pandora Papers

Глобальне розслідування Pandora Papers містить інформацію про причетність низки світових лідерів до офшорних схем. У розслідуванні фігурують понад 35 чинних та колишніх політиків, а також 400 чиновників з близько 100 країн. У розслідуванні США названі найбільшим податковим притулком.

Окрім того, наголошується, що в Pandora Papers саме Україна є світовим лідером за кількістю політиків, які використовують офшорні схеми – в документах згадуються 38 українців. На другому місці Росія, там удвічі менше. Трійку замикають Колумбія, Об'єднані Арабські Емірати та Гондурас - по 11.

В документах Pandora Papers згадуються український лідер Володимир Зеленський, очільник Кремля Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв, колишній глава Казахстану Нурсултан Назарбаєв, король Йорданії Абдулла ІІ та колишній очільник уряду Великої Британії Тоні Блер, прем'єр Чехії Андрей Бабіш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?