В Єврокомісії пояснили слова фон дер Ляєн про кількість загиблих бійців ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Єврокомісії пояснили слова фон дер Ляєн про кількість загиблих бійців ЗСУ

В Єврокомісії пояснили слова фон дер Ляєн про кількість загиблих бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

У Єврокомісії зазначили, що дані про загибель 100 тисяч військових ЗСУ внаслідок агресії РФ, які 30 листопада озвучила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, включають поранених та загиблих.

Джерело: директорка з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант

Дані ЄК про втрати ЗСУ включають загиблих та поранених

Дякуємо тим, хто вказав на неточність щодо цифр у попередній версії цього відео. Використана оцінка із зовнішніх джерел мала б стосуватися втрат, тобто як загиблих, так і поранених, і мала б показати жорстокість Росії, - повідомила директорка з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант.

Раніше під час свого виступу президентка Єврокомісії заявила, що Україна втратила у війні з Росією близько 100 тисяч військових та 20 тисяч цивільних.

Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення та невимовні страждання. Ми всі пам'ятаємо страхи Бучі. За оцінками, на сьогодні загинуло понад 20 тисяч мирних мешканців та 100 тисяч українських військових. Росія має заплатити за свої жахливі злочини, - сказала глава Єврокомісії під час виступу в Брюсселі.

Також на офіційній сторінці в глави ЄК в Twitter був опублікований фрагмент виступу, згодом його видалили і завантажили нове відео без даних про кількість загиблих військових та цивільних.

Речник президента України Сергій Никифоров у коментарі Суспільному зазначив, що дані про втрати ЗСУ оприлюднить президент Зеленський, "коли настане слушний момент", адже це чутлива інформація.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 24 серпня повідомив, що на війні РФ проти України загинули майже 9 тисяч українських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?