В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії

В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії
Джерело:  online.ua

Європарламент закликав Євросоюз бути готовим не визнавати вибори у російську Держдуму, якщо їх визнають сфальсифікованими.

Джерело: EU Reporter.

Про це йдеться у проєкті звіту про майбутню стратегію відносин Європейського Союзу з Росією. Європарламент планує затвердити його 15 вересня, а оголосити результати – 16 вересня.

Росію можуть навіть виключити з міжнародних організацій з парламентськими асамблеями.

"ЄС повинен бути готовий не визнавати парламент Росії та розглянути питання про виключення Росії з міжнародних організацій із парламентськими асамблеями, зокрема з Парламентської асамблеї Ради Європи, якщо парламентські вибори 2021 року в Росії будуть визнані шахрайськими та такими, які булі проведені з порушенням демократичних принципів та міжнародного права", - йдеться в документі.

В звіті наголошують, шо громадяни Росії повинні мати право вибору, як і люди в будь-який іншій демократичній країні.

Тим часом, коли головні гравці опозиції і противники російської правлячої партії сидять у тюрмах або під домашнім арештом, вибору немає.

“Репресії Кремля щодо всіх кандидатів від опозиції, вільних ЗМІ або НУО підривають легітимність і справедливість виборів. Ми повторюємо, що необхідно звільнити лідера опозиції Олексія Навального, а також всіх, хто підтримував його під час мирних акцій протесту", - наголосив автор звіту Андрюс Кубілюс.

Зазначимо, що рішення Європейського парламенту не є обов’язковими до виконання, вони носять рекомендаційний характер для країн Європейського Союзу.

Вибори до російської Держдуми

Голосування за депутатів до російського парламенту відбудеться цього тижня – 19 вересня. Кремль докладає зусиль, щоб залучити до участі у виборах мешканців окупованого Донбасу та Криму. Для цього їм масово видають російські паспорти. Людям, які відмовляються брати участь у голосуванні, погрожують звільненням з роботи.

Проголосувати на виборах можна буде навіть онлайн за попередньою реєстрацією.

Верховна Рада України вже звернулася через незаконні вибори до світової спільноти,депутати просять визнати це голосування нелегітимним.

Читайте також:

  • Заборона Розумного голосування: московський офіс Google відвідали пристави.

  • ЄС і НАТО вирішили переглянути умови співпраці.

  • ЄС узгодив надання Україні нового багатомільйонного траншу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?