В Гонконзі знищать тисячі хом'яків через інфікування людей коронавірусом
Категорія
Світ
Дата публікації

В Гонконзі знищать тисячі хом'яків через інфікування людей коронавірусом

В Гонконзі знищать тисячі хом'яків через інфікування людей коронавірусом
Джерело:  online.ua

Дві тисячі хом'яків піддадуть евтаназії через можливе інфікування людей штамом Дельта. Це перший випадок передачі коронавірусу від тварини до людини в Гонконзі.

Джерело: South China Morning Post

Хворі хом'яки могли інфікувати людей

Влада попросила зоомагазини і власників хом'яків віддати близько 2 тис. тварин на евтанізацію та тимчасово призупинити імпорт дрібних тварин. Причиною стали нові докази можливої передачі Covid-19 від тварини до людини в Гонконзі.

Посадовці видали наказ після того, як 11 тестів, взятих у хом’яків, виявились позитивними. Також виявили ще два інфікування людей, пов’язаних із зоомагазином, де виявили інфікування хом'яків.

Раніше продавець зоомагазину захворів на першу в місті Дельту за більш ніж три місяці. Влада запевняє, що тварин перед евтаназією перевірить.

Міністр сільського господарства, рибальства та охорони природи доктор Люнг Сіу-фай оголосив, що всі власники, які купили хом'яків після 22 грудня, повинні будуть віддати тварин.

У Міністерстві оцінили, що ризики, які становлять ці партії тварин є відносно високими, і тому прийняли рішення на основі потреб громадського здоров’я. Ми закликаємо всіх власників домашніх тварин суворо дотримуватися гігієни під час контакту зі своїми домашніми тваринами та клітками. Не цілуйте їх і не залишайте їх на вулиці, – сказав Люнг.

Він додав, що власники повинні відвезти своїх тварин до ветеринара, якщо вони помітили будь-які аномалії здоров’я.

Джерела раніше повідомляли, що це може бути перша передача коронавірусу від тварин до людей у Гонконзі.

Секвенування геному [виконане на зразку вірусу працівника] виявило, що цей тип генома циркулює в Європі та Пакистані. Є ймовірність [зараження] через хом’яків, імпортованих з Нідерландів, у яких також був такий тип геному [виявлений у робітника], — повідомило джерело.

Тому дуже ймовірно, що цього разу передача відбувається від тварин до людей.

Пташиний грип у Китаї

Нагадаємо, що раніше Агентство охорони здоров’я Великобританії повідомило мандрівникам про ризик зараження пташиним грипом під час подорожі до Китаю на святкування Нового року за місячним календарем.

Рекордна кількість випадків захворювання людей на пташиний грип (H5N6) була зареєстрована в Китаї на початку 2021 року, — повідомляють у заяві уряду Британії.

Більшість випадків, про які повідомляє Китай, пов’язані з тісним контактом із інфікованим птахом. Передача може відбуватися при контакті з мертвими або живими птахами, а ринки, де продається живий птах, можуть бути джерелом інфекції. Китай не повідомляв про поширення H5N6 від людини до людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?