В Херсоні пролунала серія потужних вибухів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Херсоні пролунала серія потужних вибухів

В Херсоні пролунала серія потужних вибухів
Джерело:  online.ua

В Херсоні вдень 4 грудня пролунала серія потужних вибухів на тлі цілодобових обстрілів звільнених територій Херсонщини з боку окупаційної армії РФ. 

Джерело: "Суспільне"

Що відбувається в Херсоні та на звільнених територіях області 

Наразі жодні подробиці не розкриваються.

Також станом на 12:47 в області не було оголошено повітряну тривогу. Рівно о 13:00 місцеві жителі повідомили про серію нових вибухів.

Між тим керівник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич зазначив, що протягом минулої доби окупаційна армія РФ 46 разів обстрілювала житлові квартали Херсона та населені пункти на звільнених територіях на правому березі Дніпра.

Росіяни вкотре обстріляли житлові квартали Херсона, є влучення в приватні та багатоквартирні будинки. Також пошкоджено й іншу цивільну інфраструктуру міста, - підкреслив Янушевич.

За словами очільника ОВА, російські окупанти продовжують вбивати та калічити мирних людей.

Минулої доби через ворожі обстріли одна людина загинула, ще двоє жителів області дістали поранення різного ступеня тяжкості, - зазначив Янушевич.

Між тим керівник військово-цивільної адміністрації окупованого армією Сєвєродонецька на Луганщині Олександр Стрюк повідомив, що військові РФ мінують інфраструктуру, а також околиці міста.

У нас є інформація про мінування на окремих об’єктах інфраструктури, медицини, - зазначив Стрюк.

За його інформацією, мінують росіяни також і околиці міста. Окрім цього окупанти продовжують мародерити порожні квартири, вивозять з міста цінні речі.

Зі свого боку представники ВМС ЗСУ зазначили, що військові окупаційної армії РФ у зоні бойових дій на Донбасі використовують заборонені хлорпікринові гранати "К-51".

Держава-терорист використовує заборонену хімічну зброю – аерозольні гранати "К-51". Хлорпікринові гранати з дронів окупанти скидають на наших захисників на сході. Щоб вберегтися від сильної подразнювальної дії заборонених боєприпасів, морпіхи утримують свої позиції у засобах хімічного захисту, - йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ.

Зазначається, що навіть в таких умовах бійці продовжують протидіяти підступному ворогу, і до яких би терористичних методів не вдавалися російські загарбники, морські піхотинці з ще більшим завзяттям будуть їх знищувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?