В Індії та ОАЕ з'являється все більше компаній для перевозки нафти з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії та ОАЕ з'являється все більше компаній для перевозки нафти з РФ

В Індії та ОАЕ з'являється все більше компаній для перевозки нафти з РФ
Джерело:  online.ua

В Індії та ОАЕ фіксують появу нових компаній із танкерним флотом вартістю 2 млрд доларів, який доставляє російську нафту по всьому світу.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про нові компанії-транспортувальники російської нафти 

Перша адреса належить фірмі Gatik Ship Management у Мумбаї. Другий - для фрактальної доставки. Вони є частиною розгалуженої мережі морських операцій, які стали відомі невдовзі після вторгнення в Україну. Це допомагає експорту російської нафти залишатися практично неушкодженим, попри західні санкції, - йдеться у матеріалі видання.

За словами старшого аналітика компанії VesselsValue Ребекки Галанопулос Джонс, саме ці нові на ринку танкерних перевезень гравці допомагають транспортувати російську нафту по всьому світу.

Чи підтримують ці компанії ліміт цін на російську нафту 

При цьому близько трьох чвертей флоту Gatik фінансується взаємними фондами Міжнародної групи клубів захисту та відшкодування збитків у Великій Британії.

Обидві фірми також мають реєстрацію в "Американському клубі".

За словами операційного директора "Американського клубу" Деніела Тадроса, його організація займається обслуговуванням суден з обох компаній.

Тадрос зазначив, що обидві компанії надали так звані атестації — задокументовані заяви, що підтверджують, що закупівлі нафти відповідають ліміту цін на нафту G7.

Потреба в таких фірмах, як Gatik і Fractal, зросла, оскільки багато традиційні західні судноплавні компанії припинили перевезення російських бочок або на знак протесту проти вторгнення, або через загрозу потрапити під санкції. Ще до введення санкцій величезна кількість танкерів почала продаватися новій групі покупців, особи та приналежність яких найчастіше були незрозумілі.

Bloomberg повідомляє, що флот Gatik може перевозити близько 30 мільйонів барелів нафти та палива. Транспортна потужність Fractal наближається до 15 мільйонів барелів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?