В Індії виявили ще один штам коронавірусу "дельта плюс"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії виявили ще один штам коронавірусу "дельта плюс"

В Індії виявили ще один штам коронавірусу "дельта плюс"
Джерело:  online.ua

На території одного з індійських регіонів фахівці виявили поширення невідомого раніше штаму коронавірусу - вже другого, який зареєстрували у цій країні.

Джерело: The Hindustan Times

За оприлюдненими подробицями, перш за все нову мутацію виявили у чотирьох районах штату Махарашта. Пізніше випадки зареєстрували вже у трьох штатах - ще Кералі та Мадх'я-Прадеші окрім першого згаданого.

Новий різновид отримав попередню назву “дельта плюс”. Наразі всі виявлені зразки відправили на секвенування геному. Це необхідно для того, аби зрозуміти, знахідка належить до домінувального чи розсіяного варіанту.

Згідно з уточненням міністра охорони здоров’я Раджеша Топе, відомство ще не готове станом на 22 червня коментувати дані зі звіту про секвенування геному, який провів Інститут геноміки та інтегративної біології (CSIR-IGIB).

“CSIR-IGIB підготував звіт, заснований на зразках, зібраних у коронавірусних пацієнтів з усіх районів штату. Зміст доповіді буде обговорюватися на засіданні, яке відбудеться в понеділок, і будуть зроблені висновки”, - наголосив міністр.

Штам коронавірусу дельта

У березні індійське населення зіткнулося з надзвичайно стрімким поширенням нового різновиду інфекції B.1.617, що спричинило нову хвилю епідемії у країні. Ця хвиля захворюваності виявилася буквально катастрофічною за кількістю випадків та смертей - лікарні виявилися переповненими, щодня реєстрували десятки чи навіть сотні тисяч нових інфікованих.

Раніше стало відомо про поширення у світі штамів, які походить, ймовірніше, з Великої Британії, Північноафриканської республіки, Бразилії.

Особливості дельта-штаму коронавірусу

Співробітники Інституту Ашера при Единбурзькому університеті та Ради по громадській охороні здоров’я Шотландії провели дослідження, яке підтвердило, що цей штам має в 1,85 раза вищий ризик госпіталізації, ніж британський штам SARS-CoV-2

Варіант здатний заражати навіть тих, хто має імунітет, але особливо небезпечний він для дітей і підлітків. Відзначається, що зараження індійським штамом спостерігалося у всіх вікових групах, але частіше у дітей 5 — 9 років і забезпечених молодих людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?