В Ірландії розгорівся скандал через заяви першої леді про війну України та РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірландії розгорівся скандал через заяви першої леді про війну України та РФ

В Ірландії розгорівся скандал через заяви першої леді про війну України та РФ
Джерело:  online.ua

В Ірландії спалахнув гучний скандал після того, як дружина президента країни Сабіна Гіґґінс написала неоднозначного листа щодо війни в Україні. 

Джерело: Sky News

Перша леді Ірландії неоднозначно висловилася про війну в Україні

За словами журналістів, перша леді країни написала листа в видання Irish Times, в якому намагалася розкритикувати попередню редакційну статтю про війну.

Дружина президента Ірландії почала стверджувати, що бої триватимуть, поки світ не переконає російського диктатора Володимира Путіна та українського лідера Володимира Зеленського "погодитися на припинення вогню та переговори".

Що важливо розуміти, вона де-факто просуває наратив про те, що Україна могла б поступитися чимось заради миру, оскільки Кремль без цих поступок сідати за стіл переговорів не планує.

Лист в Ірландії розкритикували і припустили, що перша леді виставила однаковим те, що робить Росія і те, як діє Україна. Сенатори від партій коаліційного уряду Ірландії заявили, що стурбовані. Сенатор Малкольм Бірн сказав, що згодом лист опублікували на офіційному сайті президента Ірландії. Бірн зауважив, що це "жахливо", - пише видання.

Сабіна Гіґґінс (фото — flickr.com)

На переконання Малкольма Бірна, рішення опублікувати лист на сайті президента викликає серйозні запитання.

Президент Ірландії зараз має чітко висловити рішучу підтримку ірландського народу українському народові та те, що ми вважаємо росію відповідальною за війну та триваюче варварство, - заявив політик.

Після гучного скандалу лист першої леді все-таки видалили з сайту президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?