В Іспанії затримали підозрюваного у відправці листів з вибухівкою посольству України
Категорія
Світ
Дата публікації

В Іспанії затримали підозрюваного у відправці листів з вибухівкою посольству України

В Іспанії затримали підозрюваного у відправці листів з вибухівкою посольству України
Джерело:  online.ua

В Іспанії поліція заарештувала 74-річного пенсіонера, якого підозрюють у відправці шести листів з вибухівками, зокрема посольству України.

Джерело: El Pais

В Іспанії затримали пенсіонера, який відправляв листи з вибухівкою

Заарештований чоловік є громадянином Іспанії. До виходу на пенсію в 2013 році він працював чиновником у міській раді Віторії та мав технічні та комп’ютерні навички, а також був дуже активним у соціальних мережах.

Слідство вказує на те, що він нібито діяв один і невідомо, що він був пов'язаний з будь-яким угрупованням, хоча поліція "не виключає участі або впливу інших людей у подіях", - повідомляє видання.

Поліцейські провели обшук у його будинку в місті Бургос, де він живе один. Саме там він, за даними поліції, він створював листи з вибухівкою.

Правоохоронці знайшли більше матеріалів для вибухівки у його домі.

Як поліція ідентифікувала злочинця

Листи, які були відправлені в кінці листопада та на початку грудня, надійшли прем'єр-міністру Педро Санчесу; міністру оборони Маргариті Роблес; послам України та США Сергію Погорельцеву та Джуліссі Рейносо; директору збройової компанії Instalaza та на авіабазу Торрехон-де-Ардос у Мадриді.

В жодному з конвертів не було записок чи текстів із погрозами, спочатку їх відправлення пов’язували з війною в Україні та підтримкою Києва Іспанією.

Видання The New York Times вказало  на радикальну ультраправу групу Російський імперський рух, яка пов’язана зі спецслужбами Кремля, як ймовірного підозрюваного. Джерела іспанської поліції вже тоді виключили це.

Поліція простежила походження конвертів і марок. Один з конвертів належав до обмеженого тиражу в 135 тис примірників, який розповсюджувався лише на головних поштових відділеннях.

Склавши дані про продажі конвертів з переглядом камер відеоспостереження офісу, де продавалися марки поліцейські ідентифікували ймовірного злочинця.

Наразі проти пенсіонера відкрито справу за тероризм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?