В Ізраїлі пригрозили погромникам виведенням армії на вулиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі пригрозили погромникам виведенням армії на вулиці

В Ізраїлі пригрозили погромникам виведенням армії на вулиці
Джерело:  online.ua

Голова ізраїльського уряду Біньямін Нетаньягу виступив з погрозливою заявою щодо виведення на вулиці міст військових підрозділів на тлі погромів та заворушень.

Джерело: CNBC

За його словами, насильство неприпустимо, до ізраїльських міст необхідно “повернути порядок”.
Прем’єр-міністр у своєму зверненні напередодні згадав сцени хаосу та насильства на вулицях між арабами та ізраїльтянами та відзначив їх як нестерпні.

“Ми бачили, як арабські бунтівники підпалювали синагоги, підпалювали автомобілі, нападали на поліцію, нападали на мирних та безневинних громадян. Для нас це неприйнятно. Це анархія”, - наголосив Нетаньягу.

Він вважає, жодна причина не може стати виправданням для нападу “арабського натовпу на євреїв, як ніщо не може виправдати й напад єврейського натовпу на арабів”. Люди не можуть взяти контроль за дотриманням закону на себе, й це стосується кожної зі сторін.

“Ви не можете підійти до араба і спробувати його лінчувати – так само як ми не можемо бачити, як арабські громадяни поводяться, так з євреями. Так не піде. Таке насильство – це не ми”, - оголосив очільник уряду країни.

Він попередив, що за його рішенням поліція отримає повну підтримку, підвищені повноваження та додаткові ресурси на тлі небезпечної ситуації. Це допоможе їй підтримувати порядок на вулицях.

Також Нетаньягу визнав, що уряд готовий до відправки підрозділів військових сил Ізраїлю на вулиці міст для безпеки громадян. Утім, це можливо лише тією мірою, що передбачена законодавством країни.

Ескалація між Ізраїлем і Сектором Газа

Останніми днями ізраїльські сили та палестинці завдали сотні обопільних ракетних ударів. Деякі з ударів з боку Гази досягли цілей попри “Залізний купол”. З ізраїльського боку ситуація дійшла до 7 жертв, а також чисельних погромів у різних містах.

Натомість жертви з боку палестинських групувань, які в Ізраїлі вважають терористичними, сягають десятків. Також ЦАХАЛ вразили безліч важливих об’єктів у Секторі Газа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?