В Ізюмі закінчили ексгумацію вбитих росіянами людей
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ізюмі закінчили ексгумацію вбитих росіянами людей

В Ізюмі закінчили ексгумацію вбитих росіянами людей
Джерело:  online.ua

23 вересня у деокупованому ЗСУ місті Ізюм, що на Харківщині, закінчили ексгумацію убитих росіянами з масового поховання – загалом підняли 436 тіл, серед яких є діти.

Джерело: голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у  Telegram, перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелеєв  на брифінгу  в Military Media Center 23 вересня

В Ізюмі закінчили ексгумацію убитих окупантами людей

Сьогодні завершується ексгумація тіл з масового поховання в Ізюмі. Усього ексгумовано 436 тіл. Більшість з них мають ознаки насильницької смерті, а 30 – сліди катувань. Є тіла з мотузкою на шиї, зі зв'язаними руками, з поламаними кінцівками та з вогнепальними пораненнями. У декількох чоловіків ампутовані геніталії. Все це докази жахливих тортур, яким окупанти піддавали мешканців Ізюму. Більшість тіл – цивільні, 21 – військові, - повідомляє Олег Синєгубов.

За словами Сергія Пантелеєва, із землі підняли 427 тіл загиблих. З них 202 – це тіла жінок, 189 – тіла чоловік, 5 – дітей.

Окрім того, він додав, що 11 тіл були настільки знівечені, що поліцейські навіть не змогли встановити їх стать – цим будуть займатися судово-медичні експерти.

Також у братській могилі в Ізюмі виявили 21 тіло наших воїнів, більшість з них мають ознаки насильницької смерті.

Місцева влада звертає увагу на те, що точну причину загибелі кожного громадянина встановлюватимуть у результаті додаткових експертних досліджень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?