В Кабміні зізналися, чи готові оголосити локдаун в Україні після виборів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні зізналися, чи готові оголосити локдаун в Україні після виборів

В Кабміні зізналися, чи готові оголосити локдаун в Україні після виборів
Джерело:  interfax.com.ua

25 жовтня в Україні відбувся перший тур місцевих виборів. Як уже згадувалося раніше, чимало експертів прогнозували, що вже після завершення другого туру в нашій країні можуть оголосити локдаун. Однак очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль звернув увагу громадян на те, що наразі його команда не планує вводити тотальний карантин, якого усі так бояться, для протидії поширенню коронавірусної інфекції. З такою гучною заявою прем'єр виступив після голосування у Львові у неділю, 25 жовтня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже не хочемо і не бачимо можливості для тотального карантину. Зараз ми керуємо адаптивним карантином. Зараз, на жаль, все більше стає "червоних" зон", – зазначив Денис Шмигаль.

Окрім того, очільник Кабміну звернув увагу українців на те, що поки в нашій країні наявна достатня кількість ліжок для хворих коронавірусом. Не можна не згадати про те, що раніше керівник МОЗ Максим Степанов офіційно повідомив, що 61% ліжок, відведених для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, вже зайнято.

"Звичайно, в тих областях – а це Київ, Донецька та Одеська область, де ми бачимо, за прогнозами, може бути перевищення хворих над кількістю ліжок, зокрема, забезпечених киснем – ми готуємо розгортання мобільних госпіталів", – прокоментував ситуацію глава КМУ.

Що також важливо пам'ятати, нещодавно президент країни Володимир Зеленський повідомив українцям важливу новину — глава держави підкреслив, що коли в нашій країні фіксуватимуть 15 тисяч хворих на коронавірус щоденно, локдаун стає цілком можливим.

"Десь місяць тому ми вважали, що при 9500 хворих в день наша медицина зупиниться – не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях, і не буде вистачати медиків. І Степанов (міністр охорони здоров’я, – ред.) тут правий, що на сьогодні при 15 000 (хворих на добу) ми можемо ввести локдаун, але це не про ліжко-місця", – попередив Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковці нарешті розповіли про головну небезпеку вакцини від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?