В Канаді готують видовищне святкування Дня незалежності України
Категорія
Світ
Дата публікації

В Канаді готують видовищне святкування Дня незалежності України

В Канаді готують видовищне святкування Дня незалежності України
Джерело:  online.ua

30-річчя незалежності України святкуватимуть також і у Канаді, де проживає потужна українська діаспора. Так, найбільший у Північній Америці Ніагарський водоспад до Дня незалежності України освітлять у синьо-жовті кольори.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на посольство України в Канаді.

У посольстві розповіли, що це захоплююче видовище можна буде спостерігати наживо 24 серпня о 22:00 за місцевим часом (за київським часом о 25 серпня о 5:00 ) за посиланням.

"Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності. Ми раді розділити цей великий день з нашими канадськими друзями!", - заявив Андрій Шевченко, посол України у Канаді.

Повідомляється, що дана акція була ініційована українським посольством.

Святкування Дня незалежності України в Канаді

 До Дня незалежності український прапор підніме мерія Оттави, столиці Канади, а також деякі інші канадські міста, а саме Канора, Едмонтон, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон.

У десятках міст відбудуться українські святкування. Так, в Едмонтоні кольорами українського прапора висвітлять міст "Хай Левел", а у місті Фредериктон – будівлю мерії.

Зазначимо, що про українське свято не забули і в Чехії. Так, два чеські міста піднімуть над меріями синьо-жовтий прапор до Дня Незалежності України. Міські ради чеських міст Пардубіце та Брно 24 серпня піднімуть над своїми будівлями український прапор. Також до Дня незалежності України 14 серпня у Празі розпочала роботу фотовиставка «Україна — 30 років свободи».

Ніагарський водоспад

Ніагарський водоспад вважається найпотужнішим у Західній півкулі, він розташований на річці Ніагара, на кордоні США і Канади. Водоспад відділяє штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо. Мксимальна висота водоспаду – 57 метри. Загальний об’єм води, що проходить водоспадом за рік - понад 5,5 тис. м³/с. 20% питної води у Сполучених Штатах забезпечує Ніагарський водоспад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?