В Китаї навчились майнити криптовалюту на PlayStation
Категорія
Технології
Дата публікації

В Китаї навчились майнити криптовалюту на PlayStation

В Китаї навчились майнити криптовалюту на PlayStation
Джерело:  online.ua

На тлі новин про нові рекорди біткоїна та інших альткоїнів люди дедалі частіше стали замислюватися про можливість заробітку за допомогою криптовалют. До прикладу, в Китаї майнити криптовалюту примудряються на дуже різноманітних девайсах. Попри те, що консоль Sony PlayStation 5 має обмеження системи для майнінгу, китайським ентузіастам вдалося обійти їх. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  MyDrivers.

Варто звернути увагу на те, що апаратні компоненти PlayStation 5 цілком придатні для майнінгу, але раніше реалізувати це завдання на приставці не вдавалося.

"Консоль використовує CPU AMD Ryzen на мікроархітектурі Zen 2 (x86, 8 ядер, 16 потоків, до 3,5 ГГц) і GPU на базі AMD Radeon з архітектурою RDNA 2 (прискорення трасування променів; до 2,23 ГГц, 10,3 терафлопс)", - йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, ентузіасти із Китаю успішно запустили на приставці сервіс Etherium (децентралізована цифрова валюта). Це можна побачити на скриншоті. Як свідчить зображення, продуктивність щодо майнінгу у приставки досягає 98,76 MH / s, а енергоспоживання – 211 Вт.

Експерти припускають, що для такого результату консоль не тільки зламали, а й розігнали, оскільки продуктивність консолі повинна бути на рівні AMD Radeon RX 5700 XT з 50 MH/s.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно ціна біткоїна зросла майже до 59 тисяч доларів за монету, однак за лічені дні, неочікувано для всіх, обвалилася до 43 тис. Засновник Microsoft і один з найбагатших люлей планети Білл Гейтс озвучив думку, що стрімке падіння біткоїну було передбачуваним. Окрім того, він додав, що не відчуває оптимізму з приводу даної криптовалюти і закликає інвесторів бути обережними BTC. Гейтс також впреше прокоментував інвестиції Ілона Маска в біткоїн. За словами винахідника, для останього не буде великою втратою коливання курсу, а ось для інших людей такі вкладення можуть обернутися великою фінансовою проблемою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск заявив про створення власної криптовалюти на тлі нових рекордів біткоїна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?