В Китаї офіційно заборонили аборти
Категорія
Світ
Дата публікації

В Китаї офіційно заборонили аборти

В Китаї офіційно заборонили аборти
Джерело:  online.ua

27 вересня офіційно стало відомо, що китайська влада заборонила переривати вагітність, якщо на те немає медичних показань - цю інформацію вже підтвердив уряд КНР.

Джерело: The Guardian

В Китаї заборонили робити аборти - перші подробиці

 "Після спроб обмежити зростання китайського населення уряд вводить нову політику, спрямовану на зростання народжуваності. Відтепер кількість абортів, які роблять з "немедичною метою", – скоротять. Річ у тім, що жінки почали масово переривати вагітність попри дозвіл мати навіть трьох дітей замість двох", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, ще 3 роки тому провінція Цзянси представила спеціальні правила, відповідно до яких жінки на терміні вагітності понад 14 тижнів повинні були отримати дозвіл від трьох медичних працівників, щоб зробити аборт.

Вже тоді місцеві органи охорони здоров'я попереджали, що використання абортів для припинення небажаної вагітності завдає шкоди жіночому тілу й зумовлює безпліддя. За їхніми словами, жінки доволі часто наважують на це не тільки через фінансові проблеми, але й через так звану "неправильну" стать дитини.

Що важливо розуміти, КНР залишається найгустонаселенішою країною у світі. Однак, згідно з останніми даними, зростання населення протягом останніх 10 років було найповільнішим з 1950-х років. Експерти кажуть, що воно буде продовжувати сповільнюватися.

"Протягом останніх кількох десятиліть переривання вагітності використовували в Китаї як засіб контрацепції, щоб стримувати зростання населення. Згідно з держстатистикою, з 1971 до 2013 року лікарі в Китаї зробили 336 мільйонів абортів. А вибіркові аборти за статевою ознакою були звичайним явищем, ними почали зловживати начебто через "неправильну" стать дитини. Тому в країні фіксують величезний гендерний дисбаланс: чоловіків на 30 мільйонів більше, ніж жінок", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?