В Китаї створили прототип домашнього людиноподібного робота
Категорія
Технології
Дата публікації

В Китаї створили прототип домашнього людиноподібного робота

В Китаї створили прототип домашнього людиноподібного робота
Джерело:  online.ua

Компанія UBTECH Robotics, яка знаходиться в Китаї, неочікувано для всіх представила людиноподібного робота Walker X. За словами розробників, їхній винахід вміє долати перешкоди, брати до "рук" предмети і спілкуватися з людьми голосом, а також світловими індикаторами.

Джерело: UBTECH Robotics

Що важливо розуміти, людиноподібніх роботів позиціонують як пристрої, які в майбутньому будуть співіснувати з людьми, допомагаючи їм у побуті, а також замінювати фахівців-людей в небезпечних умовах.

Що відомо про домашнього робота-помічника Walker X

Розробники поки не називають точного розміру пристрою, однак вказано, що зріст попередньої версії становив 140 сантиметрів, а у нового робота він, як у дитини віком у кілька років.

"Конструктивно Walker X повторює будову людського тіла з руками, ногами і головою, що приводяться в рух 41 сервомотором. Кисті рук також повторюють людські і складаються з п'яти пальців. Робот може стискати їх, захоплювати предмети і навіть виконувати досить складні для роботів дії, наприклад, відкручувати кришку пляшки", - йдеться в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що максимальна маса предметів, які робот має можливість підняти, становить 2,7 кілограма.

Цей пристрій запрограмований підтримувати діалог з людьми двома способами.

  • У робота є наявна система розпізнавання і синтезу мови для спілкування голосом.

  • В голові на рівні очей встановлений великий екран, що імітує міміку очей – всього у робота передбачено 28 видів емоцій. Окрім того, також у нього є світлові індикатори, що активуються під час тих чи інших взаємодій.

"Walker X вміє автономно пересуватися в знайомих і нових місцях, використовуючи стандартний для цього завдання алгоритм одночасної локалізації і побудови карти (SLAM). Для навігації робот використовує камери глибини, розташовані в голові, грудях і животі. З їх допомогою робот може виявляти перешкоди і обходити їх, а також відходити від людей і інших рухомих об'єктів, коли вони підходять дуже близько. Максимальна швидкість ходьби становить три кілометри в годину", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?