В Київ прибув міністр оборони Франції — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Київ прибув міністр оборони Франції — ЗМІ

В Київ прибув міністр оборони Франції — ЗМІ
Джерело:  online.ua

28 грудня до Києва з офіційним візитом вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ прибув міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Джерело: TF1, France 24

Французький міністр оборони прибув у Київ

Спочатку міністр оборони Франції відвідав Стіну пам'яті у Києві, де поклав квіти від імені Франції та віддав шану українським військовим, які загинули на війні.

Очікується, що Лекорню зустрінеться зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим та представниками Міністерства оборони України, після чого відбудеться прес-конференція.

Посадовці обговорять військову допомогу, яку надає та зможе надати Франція.

Допомога Франції Україні

У червні 2022 року Франція забов’язалася передати Україні "значну кількість" броньованих автомобілів VAB.

Щоб швидко пересуватися під ворожим вогнем, армії потребують бронетранспортерів. Франція надасть у значних кількостях транспортні засоби типу VAB, які мають озброєння, – сказав міністр.

Лекорню не уточнював, яку кількість автомобілів отримають українські військові. Пізніше стало відомо, що йшлося про 60 автомобілів.

У жовтні Себастьян Лекорню повідомив, що Франція передасть Україні додаткові засоби ППО і розширить програму підготовки українських військових.

У військових частинах Франції будуть розміщені до 2000 військових, де вони пройдуть кількатижневу бойову підготовку, більш спеціалізовану підготовку з логістики та інших потреб, а також навчання на обладнанні, яке постачає Франція. У Франції вже пройшли навчання 400 українських військових.

У листопаді Україна отримала дві батареї ЗРК Crotale та 2 РСЗВ.

Окрім цього, Франція передала Україні 18 самохідних гаубиць Caesar, ракети Milan та Mistral, протитанкові міни HDP-2A2, засоби захисту на випадок ядерної, біологічної чи хімічної загрози, найновіші прилади нічного бачення.

Також Франція створила фонд у розмірі 200 млн євро, на який українці можуть купувати обладнання від французьких постачальників та візьму участь у роботі центру обслуговування військової техніки для України у Словаччині.

Загальний обсяг французької військової допомоги Україні досягнув 550 млн євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?