В КНР ігнорують пропозицію Зеленського щодо переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

В КНР ігнорують пропозицію Зеленського щодо переговорів

В КНР ігнорують пропозицію Зеленського щодо переговорів
Джерело:  online.ua

Пекін ухиляється від відповіді на заклик президента України Володимира Зеленського щодо переговорів із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Джерело:  Р eople.cn

Китай ухиляється від запиту Зеленського щодо переговорів 

Китай підтримує тісні зв'язки з Україною та іншими сторонами української кризи, - невизначено відповіла представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн.

Між тим голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Солох після переговорів із представниками Білого дому у Вашингтоні заявив, що адміністрація президента США Джо Байдена сповнена рішучості домагатись перемоги України у війні проти кремлівської окупаційної армії.

За його словами, війна вступає в ключову фазу і потрібні швидкі рішення щодо постачання зброї Києву.

У середу Солох почав дводенний візит до Вашингтона, присвячений ситуації на Україні та її підтримці, реалізації рішень саміту НАТО і польсько-американському військовому співробітництву. Солох зустрівся з керівництвом Комітету Сенату США з питань збройних сил та закордонних справ. Він розповів про оцінки війни в Україні та необхідність її довгострокової підтримки.

Зокрема, Солох говорив з радником президента США з міжнародної безпеки Джейкобом Салліваном про ситуацію на Україні, в тому числі про вимогу президента Анджея Дуди підтримати країни, що передають зброю Україні. Переговори також стосувалися реалізації рішень мадридського саміту НАТО щодо збільшення присутності союзників на східному фланзі, а також польсько-американського військового та енергетичного співробітництва.

Солох завив, що війна в Україні зараз вступає у вирішальний момент.

Війна все ще триває, і ми знаходимося на етапі, коли наступні місяць або два можуть виявитися доленосними. І в цьому відношенні необхідно прийняти швидкі рішення, - сказав глава Бюро національної безпеки Польщі.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Він зазначив, представники Вашингтона, схоже, рішуче налаштовані домагатися таких рішень, в тому числі і військових, які були б вигідні Україні.

Солох повідомив, що крім допомоги Києву, він також говорив про підтримку Польщі, яка допомагає Україні найбільшою мірою пропорційно і несе при цьому ризик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?