В Кремлі погрожують протестуючим росіянам роздачею повісток
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі погрожують протестуючим росіянам роздачею повісток

В Кремлі погрожують протестуючим росіянам роздачею повісток
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков цинічно заявив, що роздача повісток російським громадянам, що протестують проти оголошення мобілізації, не суперечить законодавству. 

Джерело:   "РИА "Новости"

Кремль погрожує протестувальникам примусовою мобілізацією

Вона не протирічить закону. І тому немає ніякого порушення прав, - цинічно заявив Пєсков.

За його словами, рішення Кремля щодо оголошення про проведення часткової мобілізації пов'язане з тим, що нібито кремлівська армія в Україні протистоїть блоку НАТО в Україні і його широким логістичним можливостям.

Між тим, за словами командувача Збройними силами Литви, Вальдемараса Рупшиса, ядерні погрози кремлівського диктатора Володимира Путіна слід сприймати серйозно.

Це політична заява - вона лунає від політика, не військового… Але досвід показує, що він нерідко блефує, але іноді його "блефування" втілюється у реальність. Коли вони говорили про "денацифікацію України" - це виглядало блефом, але далі вони зайшли й окупували території, і це вже не блеф. Його заяви завжди варто сприймати серйозно. Можна зробити передбачення й припущення, коли можуть бути задіяні якісь заходи, у тому числі застосування зброї масового знищення, про яку ви згадали. Це можливо, тому що російська військова доктрина допускає це за певних обставин. Але Росія - унікальна країна, іноді вони пишуть в доктринах одне, а роблять інше, - зазначив Рупшис.

За його словами, рішення про оголошення часткової мобілізації РФ не робить ситуацію більш небезпечною для Литви.

Щодо мобілізації, не бачу тут нічого несподіваного. Вже можна бачити, що у російської армії значні проблеми з набором людей, поповненням втрат, доукомплектацією задіяних підрозділів… Росія втрачає раніше захоплені території, вони вже не можуть оборонятися - це факт, їм потрібно більше особового складу, - зазначає командувач литовської армії.

У понеділок наступного тижня збереться Рада державної оборони, щоб обговорити, як рішення РФ про мобілізацію змінило ситуацію і які виклики це створює для Литви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?