В Криму російські військомати заробляють на загиблих солдатах армії РФ
Категорія
Події
Дата публікації

В Криму російські військомати заробляють на загиблих солдатах армії РФ

В Криму російські військомати заробляють на загиблих солдатах армії РФ
Джерело:  online.ua

Військові комісари на території окупованого Росією Криму вимагають гроші за тіла загиблих у війні проти України військових армії РФ.

Джерело:   "КримSOS"

Як військові комісари в Криму побудували бізнес на тілах загиблих солдатів армії РФ 

За інформацією представників громадської організації, російські військкоми доставляють тіла загиблих солдатів армії РФ до моргу у Сімферополі, однак рідним кажуть, що загиблого тільки но виявили у зоні бойових дій і повернути його тіло непросто.

За доставку рідним пропонують заплатити близько 100-150 тисяч рублів (близько 1 тис -1 тис 500 доларів).

Таку схему комісари виправдовують незручностями місцезнаходження тіла та його перевезення, інакше тіло доведеться чекати ще довго.

Наразі відомо щонайменше про три-чотири такі випадки.

"КримSOS" наголошує, що російські військові комісари є воєнними злочинцями, які від початку окупації півострова незаконно призивають і мобілізують місцевих мешканців до російської армії.

Це є порушенням Женевської конвенції та воєнним злочином згідно з Римським статутом. Усі воєнні злочини не мають терміну давності і відповідальність може настати навіть через десятки років після його вчинення.

Росіяни відмовляються їхати на відпочинок в окупований Крим 

Лише 2,7% росіян, які бронювали готелі та житло для відпочинку у 2023 році, захотіли випробувати екстрим туризму в практично прифронтовому Криму.

Так, сервіс пошуку і бронювання турів "Слетать.ру" розповів, що його статистика продажів показує, що за рік частка Криму на внутрішньому ринку знизилася до 2,7% за підсумками літа.

Інший російський сервіс бронювання - Ostrovok, розповів виданню, що кількість охочих відпочити на півострові в пік сезону впала на 50-60% порівняно з 2022 роком.

Сервіс бронювання "Твіл" повідомляє, що кількість бронювань у Севастополі знизилася на 66%, а в Євпаторії - на 69%. У зв'язку з цим середня вартість ночі проживання в останній скоротилася на 21%, до 3,8 тис. рублів.

У туроператорі "Алеан" розповіли, що кількість бронювань у Криму цього літа скоротилася на 50%.

При цьому, як уточнює віце-президент Асоціації туроператорів Росії Сергій Ромашкін, на небажання росіян їхати на окупований півострів вплинула напружена обстановка в Криму, а також вибух і затори на Кримському мосту.

За його прогнозами, за підсумками восьми місяців року регіон відвідають 3,7-3,9 млн туристів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?