В Lockheed Martin запропонували один з варіантів передачі F-16 Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В Lockheed Martin запропонували один з варіантів передачі F-16 Україні

В Lockheed Martin запропонували один з варіантів передачі F-16 Україні
Джерело:  online.ua

За словами головного операційного директора Lockheed Martin Френка Сент-Джона, компанія-виробник винищувачів F-16 готова поставляти їх тим країнам, які передадуть свої аналогічні винищувачі Україні. 

Джерело: Financial Times

Що відомо про можливість отримання Україною F-16 від партнерів 

Було багато розмов про передачу третім сторонам F-16, внаслідок чого країни реекспортуватимуть свої американські літаки в Україну для захисту повітряного простору. Lockheed не бере безпосередньої участі у переговорах про можливе постачання Києву військових літаків, - зазначив Френк Сент-Джон.

За словами топ-менеджера Lockheed Martin, компанія збирається нарощувати виробництво F-16 у Грінвіллі.

Зокрема, нові літаки знадобляться тим країнам, які передадуть свої Україні.

Видання зазначає, що уряд США повинен схвалити продаж або передачу третім країнам винищувачів американського виробництва, а це означає, що європейським країнам буде потрібна політична підтримка з боку адміністрації президента США Джо Байдена. Європейські офіційні особи заявили, що реекспорт F-16 безпосередньо в Україну державами-членами ЄС є одним із варіантів.

Декілька систем озброєння Lockheed відіграють ключову роль на полі бою в Україні, у тому числі високомобільна артилерійська ракетна система (HIMARS), керована реактивна система залпового вогню (GMLRS), ракети Javelin та нещодавно поставлена система протиракетної оборони Patriot.

У той же час, за словами голови міноборони України, до списку побажань щодо поставок військових озброєнь від західних партнерів: винищувачі, ППО, танки та безпілотники.

Минулого року я відправив Діду Морозу листівку з побажаннями, і винищувачі також були включені до цього списку, - зазначив Резніков.

За його словами, першочерговим завданням уряду України є системи протиповітряної оборони, щоб запобігти нанесенню Росією повітряних і ракетних ударів.

Ми маємо закрити наше небо, захистити наше небо. Це пріоритет номер один. Після цього нам потрібно отримати більше збройної техніки, танків, артилерійських систем, БПЛА і так далі, і так далі. У нас є люди, але нам потрібна зброя, - зазначив міністр оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?