В МАГАТЕ заявили про потужні вибухи поблизу ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

В МАГАТЕ заявили про потужні вибухи поблизу ЗАЕС

В МАГАТЕ заявили про потужні вибухи поблизу ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Інспектори МАГАТЕ заявили про фіксацію потужних вибухів протягом четверга , 26 січня, поблизу Запорізької АЕС.

Джерело: Twitter-сторінка МАГАТЕ

Що відомо про потужні вибухи в районі ЗАЕС 

В останні дні, зокрема сьогодні, експерти МАГАТЕ на українській Запорізькій АЕС повідомляють про потужні вибухи, що відбуваються за межами об'єкта, - йдеться у повідомленні представників МАГАТЕ.

Вчора близько 10:00 ранку було чути вісім сильних вибухів, від яких вібрували вікна офісів на заводі, а сьогодні їх побільшало.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зазначив, що ознаки бойових дій поблизу ЗАЕС підкреслюють життєво важливе значення якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

Зона допоможе переконатися, що ЗАЕС не є ціллю та також не використовується для атак, - зазначив Гроссі.

Україна повідомила МАГАТЕ, що атомні електростанції країни сьогодні знизили вироблення електроенергії внаслідок обстрілу енергетичної інфраструктури.
Це підтвердили групи МАГАТЕ, які зараз постійно дислокуються на всіх майданчиках українських АЕС.

Між тим виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначив, що через масовані ракетні атаки злочинної армії РФ на енергетичні об’єкти України близько 75% всієї теплової генерації потребує відновлення.

Потрібно відновлювати близько 7,5 гігават встановленої потужності теплової генерації. Це майже 75% від всієї теплової генерації, яка є в країні. Це великі руйнації, які потрібно якомога швидше повертати в мережу, - підкреслив Сахарук.

За його словами, внаслідок останньої атаки росіян на енергетичну інфраструктуру, в Одеській області виникла дуже складна зі світлом, на стабілізацію якої необхідно декілька днів.

Він додав, що наразі енергетики докладають максимум зусиль для відновлення нормального електропостачання.

Зараз енергетики будуть займатися розбором завалів. Подивитися, що відбувалося і будуть ремонтувати. Ремонтувати для того, щоб повернути якомога швидше світло в домівки українців. Роботи багато, - підкреслив топ-менеджер ДТЕК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?