В МВФ попереджають про значне погіршення стану світової економіки в цьому році
Категорія
Економіка
Дата публікації

В МВФ попереджають про значне погіршення стану світової економіки в цьому році

В МВФ попереджають про значне погіршення стану світової економіки в цьому році
Джерело:  online.ua

За словами директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, через розв'язану Кремлем війну проти України на більшість країн Євросоюзу та загалом світому економіку очікує дуже важкий рік. 

Джерело:  CBS

Що загрожує світовій економіці через злочинну війну РФ проти України

Георгієва зазначила, що країни ЄС сильно постраждали через війну РФ проти України.

Для більшої частини світової економіки це буде важкий рік, важчий, ніж той, який ми залишаємо позаду. Темпи зростання трьох найбільших економік — США, ЄС і Китаю - сповільнюються одночасно, - наголосила директор МВФ.

За її словами, особливо важкою ця зима може стати для країн Євросоюзу.

Ми стежимо за реакцією на енергетичні потрясіння в Європі, і Європа рішуче рухається до незалежності від Росії. Так, буде важка зима, можливо, наступна буде ще важчою, але настає свобода від залежності від Росії, - зазначила Георгієва.

За її прогнозом, в цьому році третина світової економіки переживатиме економічний спад.

За оцінками аналітиків та економістів, як йдеться у  матеріалі Reuters, розв'язана Кремлем злочинна війна проти України знизила сумарну вартість світового державного капіталу і державних пенсійних фондів на 2,2 трлн доларів.

Вартість активів, якими керують суверенні фонди, впала до $10,6 трлн з $11,5 трлн, тоді як вартість активів державних пенсійних фондів - до $20,8 трлн з $22,1 трлн, - йдеться у звіті економістів Global SWF, який є в журналістів видання.

Економісти підкреслюють, що таке потужне та одночасне падіння основних ринків облігацій та акцій, яке досягло 10%, відбулося вперше за 50 років.

Зниження вартості світового капіталу відбулося після того, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до зростання цін на сировинні товари і підштовхнуло інфляцію до 40-річних максимумів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?