В МЗС відреагували на заяву Туреччини щодо переговорів між Україною та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС відреагували на заяву Туреччини щодо переговорів між Україною та РФ

В МЗС відреагували на заяву Туреччини щодо переговорів між Україною та РФ
Джерело:  online.ua

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, заявами про ймовірність завершення війни України з РФ шляхом переговорів представники Туреччини прагнуть розвинути успіх угоди з експорту зерна через Чорне море.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Кремль прагне продовжувати війну проти України 

Це полягає у простому бажанні Туреччини розвинути успіх у питанні створення зернового коридору, який ще не запрацював, хоча Україна робить все для того, щоб він запрацював. Тому безумовно вони прагнуть переговорів, але ми не бачимо якогось щирого відгуку Росії на відновлення переговорного процесу, - зазначив Кулеба.

За словами міністра, Кремль прагне продовжувати війну і не зацікавлений у переговорах з Україною.

Ми щодня отримуємо ці "знаки" у вигляді ракетних обстрілів, у вигляді заяв керівництва Росії та найвищих посадовців про те, що треба повалити Зеленського. Нема насправді жодних сигналів. Росія хоче надалі воювати, - підкреслив Кулеба.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

При цьому голова МЗС наголосив, що навіть деякі західні партнери України почали говорити про необхідність переговорів.

Однак міністр зазначив, що вони марно сподіваються на якусь конструктивну позицію з боку Кремля.

Під приводом бажання пом'якшити ситуацію перед зимою, у деяких партнерів починається "зуд" на тему переговорів з РФ. Але ми спокійно роз'яснюємо їм, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності, - підкреслив Кулеба.

При цьому секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що постійними обстрілами кремлівська армія намагається залякати громадян України та придушити громадський опір.

О 4 ранку сьогодні відбувалися перші обстріли нашої країни. Це обстріли вже відчаю. Всього сьогодні п’ять областей були під ракетними ударами РФ. Єдине їх завдання - це нас залякати для того, щоб той спротив, який чинить наш народ, наші ЗС, щоб ми його у якийсь спосіб пригальмували, - підкреслив Данілов.

Він зауважив, що кремлівські окупанти  не досягнуть жодної своєї мети, адже Україна має план дій на всіх напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?