В НАТО озвучили свої реальні наміри щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО озвучили свої реальні наміри щодо України

В НАТО озвучили свої реальні наміри щодо України
Джерело:  online.ua

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане публічно повідомив, що Саміт НАТО у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, однак наразі не готовий до більш серйозних рішень. Про це він заявив під час конференції "Демократія у дії", що відбувається у Києві.

Джерело: "ЄП"

У НАТО немає згоди про ПДЧ для України

Відповідаючи на запитання про перспективи України та Грузії, які роблять все можливе, щоб отримати план дій щодо членства в Альянсі, Джоане публічно зізнався, що під час цієї зустрічі лідери Альянсу не дадуть згоду на це рішення.

"НАТО – організація, яка ґрунтується на консенсусі. Щодо цього питання консенсусу поки немає", - заявив політик.

Однак заступник генсека звернув увагу на те, що підсумкова заява саміту підтвердить, що Україна та Грузія мають перспективу членства в Альянсі.

"Офіційна відповідь – це те, що політика відкритих людей є незмінною. Наші лідери на саміті підтвердять цю політику (стосовно України та Грузії)", - заявив він.

Окрім того, Мірча Джоане також закликав українську владу не розчаровуватися через це та навів приклад своєї країни, Румунії.

"На початку не всі підтримували членство Румунії в НАТО. І був саміт у 90-х, коли ми не отримали запрошення до НАТО, на яке сподівалися. Тоді ми мали велику проблему у комунікації з населенням з цього приводу. Але, як бачите, це змінилися і зараз я говорю з вами як представник НАТО. Тримайте курс, проводьте реформи, працюйте на свою мету", - дав пораду представник Альянсу.

Також Мірча Джоане розповів, чого члени НАТО очікують від зустрічі американського лідера Джо Байдена з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Я переконаний, що президент Байден буде дуже прямо називати дестабілізаційні та агресивні дії Росії в багатьох напрямках і на багатьох територіях... Я вірю, що це буде прямолінійна зустріч і водночас ми побачимо, як можна залучити Росію до більшого конструктиву, якщо вони хочуть співпрацювати з нами більш конструктивно", - підсумував політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?